Ši visai neromantiška tiesa paaiškėjo apklausus 3 tūkst. žmonių. Apklausoje taip pat paaiškėjo, kad kas ketvirtas poroje gyvenantis žmogus ne visai patenkintas dabartiniais santykiais.

Tačiau net ir tie sutuoktiniai, kurie yra visiškai patenkinti savo antrąja puse, nėra be dėmės.

Šiek tiek daugiau nei 50 proc. jų prisipažino, kad kartais jaučia daugiau nei draugiškus jausmus ne partneriui.

Kas šeštas iš tų, kurie susižavi kitu asmeniu, pasiduoda jausmams ir užmezga romaną.

Tačiau gera naujiena neištikimųjų partneriams yra ta, kad dažniausiai taip nutinka tik kartą santykių metu.

„Šis tyrimas parodo, kad labai daug žmonių galvoja, jog įmanoma vienu metu mylėti daugiau nei vieną žmogų, – pasakė apklausą atlikusios bendrovės atstovas. - Net laimingoje santuokoje ar partnerystėje gyvenantys asmenys gali dairytis į kitus ar net geisti jų.

O 20 proc. apklaustųjų prisipažino, kad yra įsimylėję kitą žmogų, nei tą, su kuriuo yra užmezgę meilės ryšį. Tie, kurie negali suvaldyti geismo, paprastai užmezga romaną, o tai potenciali santuokos ar santykių žlugimo pradžia.“

Atlikus tyrimą taip pat paaiškėjo, kad meilė kitam žmogui vidutiniškai trunka trejus metus ir tris mėnesius.

Santuokai ar partnerystei potencialiai pavojingų asmenų sąraše figūruoja ne tik kolegos ir draugai, bet ir buvę partneriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)