Būtent todėl išsiskyrimas su mylimu žmogumi kartais sukelia beveik fizinį skausmą. Psichologai mano, kad mes iš tiesų galime tapti priklausomi nuo antrosios pusės artimo buvimo, nes būdami kartu, jaučiame emocijas, prilygstančias ekstazei, rašo DELFI.lv.

Jei nerimaujate, kad galbūt ir jūs esate priklausomi nuo meilės, pateikiame 10 psichologų surinktų požymių, kurie parodo, kad partnerio draugijos poreikis peržengęs sveikų santykių ribas.
Jūs dažniausiai nukeliate planus pabūti su draugais arba nevertinate jų kaip prioritetinių, nes labiausiai norite leisti laiką tik su savo vyriškiu.

Suprastėjo jūsų atliekamų darbų kokybė, sumažėjo atsakomybės jausmas, kuris šiaip jums yra būdingas.

Susigriebusi, kad neturite ką veikti, einate pas jį.

Reguliariai tikrinate jo telefoną ir elektroninį paštą.

Jūs jam skambinate ir rašote neatsižvelgdama į tai, kad jam galbūt reikia pailsėti nuo jūsų draugijos arba kad jis užsiėmęs.

Atsisakėte savo pomėgių, kad tik būtumėt su juo.

Rengiatės taip, kaip patinka jam, šukuojatės ir dažotės pagal jo skonį, nors taip atrodydama ir nesijaučiate patogiai.

Neleidžiate jam pabūti vienam – net ir vonioje.

Verčiate jį jausti kaltu dėl to, kad savo laiką jis skiria ne tik jums.

Darote tai, kas jums nepatinka, kad tik jį pamalonintumėte.

Jei pastebėjote, kad dalis šių požymių jums būdingi, ir tai jums kelia susirūpinimą, tai, psichologų teigimu, yra geras ženklas – pripažinimas, kad sveikiems santykiams būtina didesnė erdvė, yra pirmas žingsnis link tokių santykių.

Tai pajutusios, pradėkite nuo mažų dalykų – pažadėkite sau, kad joks vyriškis neprivers jūsų aukoti savo rezultatų darbe ar moksluose ar santykių su artimaisiais ir draugais. Po to priminkite sau, kad tik jūs pati esate atsakinga už savo laimę, ir kasdien skirkite laiko savo mėgstamai veiklai. Taip pat pradėkite matytis su draugais arba išplėskite pažįstamų ratą. Kuo būsite labiau nepriklausoma ir savarankiškesnė, tuo labiau trauksite vyrus.

Bet jei jaučiate, kad būdama atskirai nuo savo vyriškio jaučiate didelį diskomfortą, apsvarstykite galimybę kreiptis į specialistą. Labai tikėtina, kad jums šioje srityje yra būtina terapija.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)