Ne tas Tikrasis

Sutuoktiniai, kurie turi santuokos problemų, kartais skundžiasi, kad jų partneris pasirodė ne Tas ponas Tikrasis. Žinoma, yra porų, kurios tikrai negali gyventi kartu. Tačiau dauguma šių nusiskundimų kyla dėl nerealistiškų lūkesčių.

Harmoningoje santuokoje du žmonės ilgainiui vis labiau suartėja

Gera santuoka – nuolatinio rūpesčio ir globos rezultatas. Šis mitas prieštarauja viskam, ką žinome apie tai, kaip pasiekti ką nors gero gyvenime. Pavyzdžiui, kaip žmonės išlieka fiziškai tvirti? Žinoma, ne fantazuodami. Sveikam kūnui išlaikyti reikia nuolatinio dėmesio ir darbo. Taip pat – ir sveikiems santykiams.

Santuoka panaši į gyvą organizmą - ji nuolat keičiasi. Ilgainiui partneriai ne visada jaus vienas kitam artimumą ar aistrą. Bus dienų, kai pyksitės, kai klausite savęs, kodėl iš viso susituokėte. Išgyventi sunkius laikus svarbu, kad pasijustumėte artimesni. Tačiau šis procesas tikrai ne automatiškas.

Ginčijimasis ardo poros santykius

Poros dažnai tuokiasi manydamos, kad ginčytis – blogai. Tikimasi, kad viskas klostysis sklandžiai. Tačiau tuomet jie susiduria su paplitusiomis problemomis – dėl pinigų, sekso, vaikų, atsakomybės pasiskirstymo.

Jei nesuprasite, kad visos poros susiduria su šiomis problemomis, pasijusite taip, lyg su jūsų santuoka būtų kažkas negerai. Visai tikėtina, kad pagrindinė problema – nerealistiški lūkesčiai ir nusivylimas.

Kai kurios poros, užuot ginčijusios, atitolsta. Galiausiai daugelis jų neišsaugo santuokos, nes atsiskyrimas buvo per didelis, kad būtų galima rasti kelią atgal. Ginčai gali būti pozityvi jėga santuokoje.

Individualių poreikių patenkinimas nesuderinamas su sėkminga santuoka

Šis mitas atėjęs iš lūkesčio, kad laimingos šeimos turi viską daryti kartu. Ne. Abu partneriai turi išlaikyti ir savo atskirumą.

Kiekvienas sutuoktinių turi savo atskirą gyvenimą, be santuokos. Ką daryti su tuo atskiru gyvenimu – reikia išsiaiškinti jums. Susituokę du žmonės tampa vienas kito pasaulių dalimi. Tai reiškia, be kitų dalykų, kad jums bus svarbūs partnerio asmeniniai tikslai, jums reikės sutarti su partnerio šeima. Tačiau tai nereiškia, kad viską reikės daryti kartu. Poros, kurios patiki šiuo mitu, greitai pamato, kad vienas ar abu partneriai jaučiasi užspeisti į kampą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją