Prisimenu, kaip kadaise viename madingame žurnale blizgančiais viršeliais perskaičiau, kad, kai sutiksiu savo žmogų, neabejotinai tai pajausiu. Visgi mane kamavo nerimas, kad nesugebėsiu pajusti ką reikia, arba, kad mano pojūtis bus klaidinantis, o tuo metu mano tikrasis sielos draugas taip ir praplauks pro šalį nepastebėtas. Aš atkakliai žvalgydavausi į kiekvieną sutiktą daugiau ar mažiau adekvatų vaikiną, o veidu net žliaugdavo prakaitas man stengiantis suprasti – tai jis ar ne.

O tuomet vienos mano draugės 20-metė sesuo pareiškė, kad vyrą reikia rinktis įjungus smegenis. Tai galutinai sugadino man nuotaiką, nes būdama vos 17 metų ne itin mokėjau smegenis naudoti pagal jų paskirtį. Jau buvau porą kartų spėjusi gana nesėkmingai įsimylėti.

Dabar esu visiškai įsitikinusi: partnerio nereikėtų ieškoti remiantis vien protu arba vien širdimi, nes tokiu atveju atsiranda didelė tikimybė nusivilti. Partnerį rinktis turėtumėte įdarbinę šį nepakartojamą tandemą, kuris jūsų tikrai nenuvils!

Kai sutinkame žmogų, vos per sekundės dalį susidarome nuomonę apie jį. Ir tik tuomet įsikiša protas. Jeigu klausysime tik savo širdies, galime nepastebėti svarbių dalykų ir veiksnių, kurie ir sudaro laimingo šeimos gyvenimo pagrindą. O jeigu klausysime vien tik proto, rizikuojame sukurti šeimą su nemylimu žmogumi. Tai būtų išties liūdna.

Tai kaip suprasti, kad priešais jus – būtent tas žmogus?

Įsiklausykite į save. Jeigu bendraudami su partneriu jaučiate nepaaiškinamą nerimą ir susirūpinimą, verta pamąstyti, kas tokius jausmus sukėlė. Tai yra jūsų kūno siunčiama žinutė, todėl būtų protinga į ją įsiklausyti. Gali būti, kad šis žmogus elgiasi įtartinai, bet jūs paprasčiausiai nenorite to pastebėti. Arba susikūrėte sau idealų įsivaizdavimą ir jokiais būdais nenorite pamatyti tikrojo vaizdo.

Jūsų kūnas niekada jums nemeluoja. Jokiu būdu neturėtumėte ignoruoti jo siunčiamų signalų.

Egzistuoja klaidingas įsitikinimas, kad, jeigu pamačius susižavėjimo objektą, jums užgniaužia kvapą, pašoka kraujo spaudimas ir imate elgtis kaip koks penkiolikmetis paauglys, vadinasi, tai jūsų žmogus. Tiesą pasakius, viskas kiek kitaip.

Kai užvaldo tokia būsena, jūs paprasčiausiai nebegalite tinkamai įvertinti prieš jus esančio žmogaus. Tokiu atveju esate linkę tam asmeniui priskirti savybes, kurių jis visai neturi, arba nepastebėti įspėjamųjų ženklų, į kuriuos tikrai verta atkreipti dėmesį.

Tinkamas partneris nesukels jums baimės, sumišimo ar itin stipraus nerimo. Priešingai: jums leidžiant laiką kartu bus patogu, jauku, malonu ir linksma, jūs galėsite tiesiog būti savimi. Tai bus tas žmogus, su kuriuo norėsis užkariauti pasaulį ir dalytis pačiais intymiausiais dalykais.

Ramybės ir atsipalaidavimo būsenoje protas veikia didžiausiu pajėgumu, todėl niekas netrukdo adekvačiai įvertinti savo išrinktąjį ar išrinktąją. Jūs įžvelgsite jo ar jos privalumus ir trūkumus, silpnąsias puses bei dalykus, kuriuos verta panagrinėti atidžiau. Tikimybė nusivilti ir iššvaistyti daug brangaus laiko netinkamam partneriui gerokai sumažės!

Priešingybės traukia?

Yra toks įdomus stereotipas, kad priešingybės traukia. Ir jame yra lašelis tiesos. Daugelis žmonių yra girdėję apie in ir jang sąvoką ir priešybių vienybę. Bet reikalas tas, kad šeimas drauge sukūrę tokie žmonės paprasčiausiai nesugyvena vienas su kitu, ypač, kai kalba pasisuka apie buitį.

Pavyzdžiui, jūs – visiškas pedantas, o štai jūsų partneris nemato reikalo pasikabinti drabužius į vietą ar po savęs laiku susiplauti indus. Tokiu atveju galimi tik du variantai:

1. apsiprasti su šiuo faktu ir jį priimti bei sutvarkyti partnerio padarytą betvarkę arba

2. konfliktuoti.

Kalbant apie temperamentą ir asmenybės bruožus, aktyviam ir gyvybingam žmogui kartais reikia ramesnio ir ne tokio ambicingo partnerio, bet tik tam tikru lygiu. Tokie žmonės sustiprins vienas kitą ir sudarys puikią ir tvirtą šeimyninę komandą.

Kaip reaguoja mūsų kūnas

Kūno reakcijų sąrašas, leidžiantis patikrinti, ar partneris jums tinka, atrodo taip:

1. Su partneriu jaučiatės patogiai. Jūsų kūnas atsipalaidavęs, kiekvieną minutę negalvojate apie tai, kad galbūt blogai atrodote.

2. Esate nuoširdus ir nebandote iš visų jėgų pasirodyti esąs geresnis nei iš tikrųjų.

3. Partneris jus sudomina, jums norisi jį liesti.

4. Partneriu pasitikite ir galite su juo kalbėtis apie įvairiausius dalykus, nejausdami gėdos ar nepatogumo.

5. Būdami su šiuo žmogumi, daug šypsotės ir juokiatės.

6. Kalbantis su partneriu, jums nesipina nei mintys, nei liežuvis.

7. Nejaučiate baimės nuvilti partnerį.

8. Jūsų kvėpavimas – ramus ir tolygus.

9. Būdami drauge, galite leisti sau kvailioti ir nevaržyti savęs.

10. Prieš judviejų susitikimą jaučiate malonų jauduliuką ir pakylėjimą.

11. Jeigu partneris neperskambina, nepradedate savęs graužti mintimis, kad kažkas su jumis negerai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)