Dėl intymių santykių žmonės gauna teigiamų emocijų, veikiančių organizmą ir psichiką, ir išsaugo savo sveikatą. Kokias gi ligas gydo seksas?

Pensilvanijos universiteto mokslininkai, atlikę tyrimą, kuriame dalyvavo keli tūkstančiai savanorių iš JAV ir kitų šalių, priėjo išvados, kad seksas bent kartą-du per savaitę yra efektyvi profilaktinė priemonė nuo daugelio ligų. Papasakosime tik apie kelis susirgimus, kuriems buvo skirtas amerikiečių tyrimas.

Gripas ir kiti virusiniai-respiratoriniai susirgimai

Kaip paaiškėjo tyrime, reguliarus seksas kone tris kartus padidina imuninę sistemą stimuliuojančių imunoglobulinų A lygį. Jie apsaugo organizmą nuo respiratorinių virusų.

Migrena

Moterys dažnai atsisako santuokinės pareigos, skųsdamosi galvos skausmu. O veltui. Susijaudinus ir orgazmo metu endorfinų kiekis padidėja, taigi lytinio akto metu jūs veikiausiai pamiršite migreną.

Menstruacinis ciklas (PMS)

Tyrimai, kuriems atlikti mokslininkai pasitelkė kolegų endokrinologų iš Kolumbijos ir Stenfordo universiteto pagalbą, parodė, kad moterys, užsiimančios seksu bent kartą per savaitę, turi reguliaresnį menstruacijų ciklą, nei tos, kurios lytinio gyvenimo negyvena arba mylisi labai retai. Pačios menstruacijos taip pat būna ne tokios skausmingos. Įdomiausia tai, kad tas pats galioja ir heteroseksualioms damoms, ir lesbietėms. Mokslininkų nuomone, organizmą palankiai veikia ne pats lytinis aktas, o jį lydinčios emocijos.

Nutukimas

Jei nesate dietos ir sporto šalininkė, geriausias metodas sulieknėti - dažniau praktikuoti intymius santykius. Tai žino tiek vyrai, tiek moterys. Mokslininkai paskaičiavo, kad per tokio proceso minutę sudega daugiau nei keturios kalorijos, o per pusvalandį galite sudeginti tiek kalorijų, kiek yra keturiuose šokoladiniuose saldainiuose. Todėl jei per vakarienę persivalgėte - marš į lovą pasimylėti.

Kosmetiniai trūkumai

Mokslininkai nustatė, kad moterys, kurios mylisi vidutiniškai keturis kartus per savaitę, atrodo 7-12 metų jauniau nei yra iš tikro. Jie tai aiškina moteriško hormono estrogeno lygio kraujyje padidėjimu. Dėl jo plaukai ima spindėti, o oda tampa elastinga.

Pagerėja ir veido odos būklė. Juk visi mes žinome, kad paaugliški spuogai susiję su hormonų audromis organizme. Su amžiumi jie paprastai išnyksta, nes jaunuoliai ir merginos išmoksta mylėti „iš tikro“. Jei gi suaugęs žmogus dėl kažkokių priežasčių ilgą laiką susilaiko nuo lytinio gyvenimo, spuogai gali ir neišnykti. Todėl kartais gydytojai ir kosmetologai pataria tokiems vyrams ir moterims paieškoti sekso partnerių.

Šlapimo nelaikymas

Su amžiumi ši problema gali imti kankinti moteris. Jei šlapimo pūslė pilna, pačiu netikėčiausiu metu gali nutikti nemalonumas. Norite to išvengti - treniruokite atitinkamus raumenis, žinoma, ir užsiimdama seksu.

Psichiniai sutrikimai

Ne veltui mes dažnai pasijuokiame iš senmergių ir senbernių. Lytinių santykių nebuvimas paprasčiausiai gali nulemti psichinius negalavimus. Juk mūsų organizmo funkcijos suderintos tam, kad gyventume aktyvų seksualinį gyvenimą. Be jo negauname reikalingų medžiagų ir hormonų - organizme viskas susiję.

Taigi laikydamiesi moralinių ir etinių normų, dažniau leiskite sau mėgautis fizine meile ir ligos atsitrauks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt