Taigi, portalas brightside.me aiškinosi, dėl kokių priežasčių japonų poros miega atskirai.

Skirtingas miego režimas.

Pirmas dalykas, kodėl japonų poros miega atskirai, yra skirtingas dienos ir darbo režimas. Kai vienas iš partnerių grįžta namo iš darbo vėlai arba ryte turi anksti keltis ir dėl to pažadina antrąją pusę, neišsimiega abu. Būtent norėdami kokybiškai išsimiegoti ir gerai pailsėti japonai ir miega atskiruose kambariuose. Taip abu partneriai gali laikytis kiekvienas savo režimo ir netrikdomi išsimiegoti.

Kūdikiai miega su mamomis.

Japonės motinos miega su savo vaikais – tai jų kultūroje skatinama ir laikoma svarbiu dalyku, tad tėvas turi nuspręsti, ar jis nori miegoti su visa šeima, ar eiti miegoti į kitą kambarį. Netgi mokslas jau įrodė, kad miegant kartu su vaikais ir vaikai, ir tėvai ramiau miega ir geriau išsimiega. Vaikui tai padeda išlaikyti stabilią kūno temperatūrą ir širdies ritmą (tai ypač svarbu kūdikystėje), be to, tai sumažina staigios kūdikio mirties sindromo riziką.

Su mama (ar tėvais) miegantis vaikas labiau pasitiki savimi, greičiau tampa savarankiškas, o vėliau jam geriau sekasi mokykloje.

Atskiras miegojimas užtikrina ramybę.

Mūsų kultūroje poros, kurios pradeda miegoti atskirai, vertinamos kaip artėjančios prie skyrybų slenksčio, tačiau japonai tai mato kitaip. Jie labai brangina poilsio laiką ir nenori būti trikdomi, kai miega. Tai reiškia, kad jie nenori taikstytis su knarkimu, neramiu miegu, spardymusi per miegus ir pan.

Net jei nėra galimybių miegoti atskiruose kambariuose, jie bent jau miega atskirose lovose.

Poros istoriškai miegojo atskirai.

Japonai miega ant grindų, ant specialių čiužinių, kurie yra kimšti medvilne ir suteikia patogią atramą kūnui. Anksčiau visi miegojo ant vienviečių čiužinių, tad jei mylimieji norėdavo miegoti susiglaudę, jiems tekdavo suglausti ir čiužinius, ir dažnai vidury nakties vienas ar abu pabusdavo ant šaltų grindų, nes čiužiniai nuo vartymosi išsiskirdavo.

Ir šiandien yra šeimų, kurios miega ant čiužinių, nes tai padeda sutaupyti vietą – atėjus rytui čiužiniai suvyniojami ir padedami, o kambarys lieka tuščias.

O jūs miegate atskirai ar kartu su antrąja puse? Kaip manote, ar atskirai miegant nenukenčia santykiai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)