Maistas - svarbiausias pasimatymo komponentas

Cornell universiteto tyrimas parodė, kad maistas - bene svarbiausias pasimatymų komponentas.

Visuomenės sveikatos studentė Yulee Smith teigia, kad jos pasimatymai dažnai vyksta vakarienės restorane ar kavinėje metu: „Ir vaikinams patinka, kai valgai daug, jei tik nesi mirtinai stora“.

Y. Smith teigimu, jai patinka mėgautis maistu. Mergina yra vieniša ir dažnai eina į pasimatymus, kurie vyksta kavinėje ar restorane.

Studentė Sadie Crookston teigia, kad ji su vaikinu dažniausiai pasilieka tėvų namuose vakarienei, o po to išeina suvalgyti deserto.

„Ledų ar pyrago, - sako ji. - Dabar dažniausiai mes tiesiog valgome vienas pas kitą namuose, ten ir leidžiame laiką kartu“.

Kitame Cornell tyrime nustatyta, kad poros, jau ilgą laiką esančios kartu, labiau nei vieniši studentai linkusios manyti, jog namuose pagaminta vakarienė tinka kaip pasimatymas.

Ir nors aplinka - svarbus veiksnys pasimatymo metu, studentams taip pat rūpi ir maisto pasirinkimas.

Atstumia išrankumas ir čepsėjimas

Match.com tyrime nustatyta, kad daugumą žmonių atstumia išrankumas pirmojo pasimatymo metu. Taip nutiko biologijos studentui Trey Hattonui, kai merginos pasimatymų metu ėmė rakinėti maistą.

„Užsisakiusi salotų, mergina ištraukiojo braškes iš jų. Kita nulupo šokoladinį glajų nuo braškės, nepaaiškinusi, kodėl. Tokie dalykai verčia tik papurtyti galvą...“ - sako jis.

Tačiau tai galioja abiem pusėms. S. Crookston sako, kad jai nepatinka, kai kas nors neigiamai vertina vegetarišką gyvenimo būdą.

„Kartą vaikinas man pasakė, kad jis nuėjo į pasimatymą su vegetare, ir kai jis tai sužinojo, ši nustojo jam atrodyti patraukli, - prisiminė mergina. - Tai man buvo riba. Man jis taip pat nebebuvo patrauklus“.

Y. Smith pasakoja, kad vienas vaikinas pasimatymo metu užsisakė vištienos, ryžių ir raugintų kopūstų salotų. Jai tai pasirodė keista.

„Vaikinas viską sumaišė, taigi tai buvo be galo keistas derinys, - pasakojo mergina. - Kai pamačiau jį taip darant, praradau apetitą ir nusprendžiau su juo nebesusitikinėti“.

Maistas yra būtina mūsų gyvenimo dalis, tačiau ne tik tai, ką valgome pasimatymo metu, veikia tolesnę santykių eigą. Svarbu ir tai, kaip mes valgome. Ir moterys, ir vyrai teigė atkreipiantys dėmesį į valgymo manieras, t.y. kaip partneris/-ė laiko stalo įrankius, ar valgo kultūringai, tai daro lėtai ar greitai. Blogiausia, kai kitas čepsi ar greitai kemša maistą, taip pat daugeliui nepatinka, kai antra pusė valgo pilna burna ir joje matosi visas turinys...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (332)