Taigi jei iki šiol laikėte vyrus gan paprastomis būtybėmis, pasirengusiomis viskam, vos pamačius pirmą pasitaikiusį sijoną – labai klystate.

Libido sutrikimai kyla apytikriai pusei šiuolaikinių vyrų.

Nuo ko priklauso libido?

Nuo daugybės veiksnių: tiek nuo psichologinių, tiek ir nuo fiziologinių. Seksualinį geismą veikia emociniai sukrėtimai, stresai darbe, barniai su mylimu žmogumi... Depresija, prasta nuotaika – tikri libido priešai. Kai žmogus prislėgtas ir susikrimtęs, vargu ar protinga iš jo reikalauti seksualinio aktyvumo.

Negalima atmesti ir visų įmanomų ligų: juk libido ir seksualinės organizmo funkcijos kontroliuojamos žmogaus endokrininės sistemos.

Todėl problemos, susijusios su jos veikla (o taip pat nervų sistemos veikla) gali veikti seksualinį geismą. Pavyzdžiui, 40% žmonių, kenčiančių nuo hipotireozės, sumažėjęs libido.

Alkoholis. „Dėl drąsos“, „atsipalaidavimui“ – tokios ir panašios priežastys skatina vyrus siekti taurės ir... mažina libido.

Hormoninė organizmo pertvarka po keturiasdešimties, kurią dažnai vadiname „amžiaus vidurio krize“, taip pat gali atsiliepti žmogaus seksualiniam geismui. JAV, pavyzdžiui, egzistuoja diagnozė „vyriška menopauzė“. Kas tai per reiškinys?

Vyriška menopauzė

Išgirdusios šį terminą, dauguma moterų galvoja: „Negi vyrams būna menopauzė?“ Pasirodo, būna. Ji moksliškai vadinasi andropauze.

Iki šiol šiam reiškiniui nebuvo skirta pakankamai dėmesio, ir tik paskutiniu metu vis daugiau gydytojų ėmė pripažinti, kad vyrai taip pat kenčia nuo menopauzės. Dauguma sieja vyrišką menopauzę su amžiaus vidurio krize.

Taip pat, kaip ir moterys, vyrai klimakteriniu periodu išgyvena hormoninius pokyčius. Jų organizme mažėja hormono testosterono. Ir būtent tai dažnai tampa libido sumažėjimo priežastimi.

Statistikos duomenimis, andropauzė fiksuojama 20% vyrų. Klimakterinis periodas stipriosios lyties atstovams prasideda po keturiasdešimties metų, dažniausiai – būnant penkiasdešimties ar šešiasdešimties.

Pagrindiniai andropauzės simptomai:

• seksualinio geismo sumažėjimas;
• Iirzlumas;
• kūno masės padidėjimas;
• raumenų tonuso sumažėjimas, silpnumas.

Vyriškos menopauzės gydymo principas paprastas – hormonų terapija. Tačiau esti ir mažiau radikalių būdų.

Australų mokslininkai tikina, kad lengviau išgyventi andropauzę ir net apsisaugoti nuo kai kurių jos simptomų padės:

• sveikas maistas (daugiau šviežių vaisių ir daržovių, mėsos, pieno produktų);
• reguliarus fizinis krūvis;
• kietas miegas;
• reguliari medicininė ir hormonų lygio organizme patikra.

Atskirai vertėtų paminėti kenksmingus įpročius. Viso pasaulio fiziologai vienu balsu tvirtina, kad rūkymas ir alkoholio vartojimas žymiai pasunkina vyrų menopauzės simptomus. Todėl galima drąsiai pasakyti, kas sveikas gyvenimo būdas esant vidutinio amžiaus – tai visaverčio seksualinio vyro gyvenimo garantas.

Jei jūs tikra, kad jūsų vyriškis visai sveikas ir jo atšalimo priežastis – jūsų santykių subtilybės, o ne fiziologija, libido sumažėjimo problemą galima išspręsti savo jėgomis.

Septyni būdai padidinti jo libido

Nusiskundimų sveikata nėra? Tuomet į pagalbą ateis atviras pokalbis. O dar prisiminkite, kada paskutinį kartą rengėte romantišką vakarienę, kaip dažnai tiesiog apsikabinate ir bučiuojatės su savo vyru? Kiek trunka jūsų preliudija prieš seksą?

Išmokti vėl patirti šimtaprocentinį malonumą iš sekso, taip pat suteikti didesnį malonumą partneriui padės amerikiečių seksologų patarimai.

Sužinokite viską apie orgazmą

Vyrai ir moterys gali patirti skirtingus orgazmus. Atitinkamai ir būdų pasiekti seksualinės kulminacijos esti keli. Pasistenkite su savo vyriškiu išmokti visus orgazmo pasiekimo metodus.

Ieškokite naujų būdų vienas kitam teikti malonumą. Juk niekas taip neardo seksualinės harmonijos, kaip rutina.

Fantazuokite ir darykite užuominas

Dienos metu fantazuokite seksualinėmis temomis ir nepamirškite gan atvirai užsiminti savo vyriškiui apie seksą.

Stenkitės daryti tai bet kokiai progai pasitaikius. Galite net rašyti jam pikantiškas SMS.

Pasiekite dvasinio bendrumo

Seksas turi teikti jums ne tik fizinį, bet ir emocinį pasitenkinimą. O tam būtina pasiekti dvasinio bendrumo su partneriu. Beje, būtent todėl moteris dažnai nepasiekia orgazmo, jei partneris ją įskaudino.

Siekite naujovių

Kaskart sekso metu turi būti kažkas naujo. Be to, atnaujinti reikia ne tik seksualines pozas. Vilkitės atvirus apatinius, naudokite sekso žaisliukus.

Atrodykite pritrenkiamai

Stenkitės atrodyti tiek patraukliai, kiek tik tai įmanoma. Jūsų išorinis grožis ir gundanti išvaizda padidins jūsų išrinktojo susidomėjimą jumis, juk vyrai myli akimis.

Dažniau kalbėkitės apie seksą

Vyrui reikia sekso, kad jis jaustųsi mylimas, o moteriai reikia jaustis mylimai, kad norėtų užsiimti seksu. Pokalbiai apie seksą, romantiką ir meilę gali grąžinti jūsų vyriškiui seksualinį geismą.

Pakeiskite mitybos racioną

Įtraukite į kasdienę mitybą produktų afrodiziakų. Jie ne tik pakels seksualinį tonusą, bet ir patrauks į seksualinius eksperimentus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)