Signalo stiprumas tam tikrose smegenų srityse gali nusakyti, kokios išrinktojo perspektyvos. Tai pirmas tyrimas, vertinantis, kaip smegenys reaguoja į romantiškus susitikimus. Tyrimą atliko Dublino koledže, jame dalyvavo 78 moterys ir 73 vyrai, visi – heteroseksualūs studentai, kurie dalyvavo vadinamuosiuose greituosiuose pasimatymuose.

Prieš pasimatymus tyrėjai atliko 39-iems savanoriams smegenų magnetinio rezonanso tyrimą, jiems žiūrint potencialių kandidatų į pasimatymus nuotraukas. Savanorių paprašė įvertinti skalėje nuo 1 iki 4 norą susitikti su tais žmonėmis. Eksperimento dalyviai taip pat turėjo įvertinti fizinės traukos potencialiems partneriams stiprumą ir kiek jiems patinka potencialių partnerių fotografijos.

Paskui tiriamiesiems suorganizavo greituosius pasimatymus, kuriuose jie turėjo galimybę vieni su kitais pabendrauti po 5 min. Po pasimatymo eksperimento dalyviai turėjo užpildyti anketas, su kuriais iš kandidatų dar norėtų susitikti.

Paaiškėjo, kad žmonės iš anksto, vien iš nuotraukų galėjo pasakyti, ar juos domina tas ar kitas žmogus ir ar eitų dar kartą su juo į pasimatymą. Be to, kai tyrėjai peržiūrinėjo smegenų skenogramas, pamatė, kad tam tikra smegenų dalis, esanti virš akių srities, gali prognozuoti antro pasimatymo tikimybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)