Naująjį L. Kravitzo albumą įkvėpė 3-ojo dešimtmečio Paryžiaus džiazo amžius, kuomet visi ėjo iš proto dėl juodaodžių dainininkų, tokių kaip Josephine Baker. Albumas turėjo vadintis “Negrophilia” (“Negrofilija”), bet galiausiai nuspręsta pasirinkti ne tokį prieštaringą pavadinimą - “Black and White America” (“Juodoji ir baltoji Amerika”). Tai užuomina į Lenny šaknis: jo motina buvo juodaodė aktorė Roxie Roker, o tėvas - baltaodis žydų kilmės televizijos prodiuseris Sy Kravitz.

“Augau tarp juodaodžių ir baltaodžių. Esu mišrios 7-ojo dešimtmečio santuokos produktas. Priklausau dviem rasėms. Rasės - įdomus dalykas, nes niekada jų nesupratau, - sako L. Kravitzas. - Mano mamos išvaizda smarkiai skyrėsi nuo tėčio, o dar tiksliau, mes visi atrodėme skirtingai. Niekas nebuvo į nieką panašus, visi buvome nuostabūs ir skirtingų spalvų. Apie rasių skirtumus sužinojau tik pradėjęs eiti į darželį. Visų vaikų tėvai buvo panašūs, tik mano - ne. Vaikai man sakydavo: “Tavo tėtis - baltas!”. Man buvo 5-eri metai, kai pirmą kartą apie tai susimąsčiau.”

Savo tėvus jis vadina “meniškais” žmonėmis, bet tai per kuklus apibūdinimas. Jų namuose dažnai lankydavosi Miles Davis, Sarah Vaughan, Count Basie ir Duke Ellington, kurį 5-erių metų Lenny vadino tiesiog “dėde, kuris groja pianinu”. Jo motina įskiepijo jam pagarbą abiem rasėms, bet davė suprasti, kad visuomenėje į jį bus žiūrima kaip į juodaodį.

“Suprantu, ką ji turėjo omenyje. Jei esi rudas, žmonės tave laiko juodu. Taip ir ne kitaip. Nesvarbu, kad esi mišrios rasės. Žmonės mėgsta viską sudėlioti į dėžutes, o aš nė į vieną jų netelpu - nei socialine, nei muzikine prasmėmis”, - sako dainininkas.

L. Kravitzo motina mirė prieš 17 metų nuo vėžio. Tėvai išsiskyrė, kai jam buvo 21-eri. Jo ryšys su motina buvo artimesnis nei su tėvu.

“Mano tėvas mane truputį baugino, - paaiškina. - Jis mėgo kraštutinumus. Kadaise jis buvo karys, žalioji beretė - tai tie vaikinai, kurie šokinėja iš sraigtasparnių su peiliais dantyse ir šautuvais ant nugarų. Tuo tarpu mano mama buvo labai “mamiška” ir šilta”.

Jo tėvas mirė prieš 6-erius metus po ilgos kovos su Parkinsono liga.

“Paskutiniais jo gyvenimo mėnesiais mes tapome labai artimi, - sako L. Kravitzas. - Prieš tai, žinoma, irgi leisdavome laiką kartu, bet visą laiką atrodydavo, lyg mus skiria stiklo siena. Dėkoju Dievui, kad turėjau galimybę jį geriau pažinti. Viskas buvo suprasta, atleista ir pamiršta”.

Nors po motinos mirties praėjo jau daug metų, jis vis dar negali patikėti, kad jos nebėra: “Atrodo, lyg dar vakar ji buvo šalia. Bet tai gyvenimo dalis. Aš su tuo susitaikiau”.

Spauda rašė, kad mirus motinai L. Kravitzas ilgai negalėjo atsigauti ir susirgo sunkia depresija. Tuo metu vyko intensyvus koncertinis turas, o Lenny visą laiką praleisdavo gulėdamas viešbučių lovose. Jis atsikeldavo tik tuomet, kai reikėdavo lipti ant scenos. Atsisakė vartoti antidepresantus, bet rūkė daug marihuanos.

“Kur tai skaitėte? Tai netiesa. Jei būtų tiesa, pasakyčiau. Rūkiau daug žolės, bet tikrai ne dėl depresijos. Nesergu depresija ir man nereikia vaistų. Žolė irgi nebeteikia malonumo, - paprieštaravo. - Taip, jaunystėje rūkiau, ir stipriai. Kaip Bob Marley. Mano nuotaikos buvo nenuspėjamos. Bet dabar man to nebereikia.”

O alkoholis? “Jį vartoju saikingai. Mėgstu vyną, šampaną ir tekilą, bet niekada negeriu tam, kad prisigerčiau. Niekada nebuvau girtas. Buvau beveik girtas, bet niekada - girtas. Keista, ar ne?” - sako muzikantas.

O kas nutikdavo, kai jis būdavo “beveik girtas“? “Pajusdavau, kad turiu sustoti. Kai man buvo 8-eri, per vieną Chanukos šventę mano pusbrolis nugvelbė butelį “Manischewitz” (košerinis vynas). Tai šlykščiausias vynas pasaulyje, už kurį šlykštesnis yra nebent “Thunderbird”. Pasislėpėme po laiptais ir gėrėme. Tą naktį grįžęs namo vėmiau kaip jūreivis. Kelias dienas negalėjau pasikelti iš lovos. Manau, šis įvykis mane smarkiai paveikė. Daugiau niekada nebuvau prisigėręs”, - pasakojo muzikantas, su “The Cosby Show” aktore Lisa Bonet susilaukęs dukters Zoe (22 m.).

Kai 1993 m. pora išsiskyrė, mergaitė didžiąją laiko dalį praleisdavo su tėčiu. Jie iki šiol yra nepaprastai artimi.

Ar jis norėtų daugiau vaikų? “Manau, kad taip. Tačiau pirmiausiai turiu rasti moterį, kuri juos pagimdytų. Tikiuosi, kad taip ir nutiks”, - teigia Lenny. Kažkada jis yra sakęs, kad moterų susirasti nesunku, bet sunku rasti tą vienintelę.

“Abejoju, kad kada nors taip sakiau, bet manau, kad esu pasiruošęs. Viskam yra savas laikas. Galima visą dieną svajoti apie tokį ar anokį mylimąjį, bet jei pats neturi tų savybių, vadinasi, nesi pasiruošęs. Daug žmonių žino, kokiomis savybėmis turi pasižymėti jų partneris. Bet to negausi, jei pats toks nebūsi. Turi būti tai, ko trokšti”, - teigia L. Kravitzas.

O jis pats?

“Pastaruosius dvejus metus turėjau daug laiko apmąstymams. Esu vienas, bet ne vienišas. Man nereikia mylimosios, bet norėčiau ją turėti”, - prisipažino.

Kaip atrodo jo įprasta diena? “Jei esu Paryžiuje, palendu po dušu, papusryčiauju, einu pasivaikščioti, pagroju, kartais nueinu į muziejų, pavakarieniauju. Mėgstu vaišinti svečius. Neblogai gaminu, ypač itališkus patiekalus ir avienos šonkauliukus su rozmarinais. Nėra nieko geriau, nei valgyti mėsą tiesiai nuo kaulo. Man tai kaip terapija. Dažnai susitinkame su Zoe, kuri gyvena Niujorke. Mes nepaprastai artimi. Ji - mano geriausia draugė”, - patikino dainininkas.

Kokie dalykai jam teikia daugiausiai laimės? “Paprasti, kasdieniai. Buvimas su dukra. Bendravimas su žmonėmis. Kalbėjimas, juokas. Mėsa su kaulu. Man nepatinka, jei kažkas tą kaulą nupjovė už mane. Noriu pats atlikti ši darbą. Noriu valgyti mėsą nuo kaulo!” - sako muzikantas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją