Nors apetitas buvo geras, svoris nepaliaujamai mažėjo

Isaacas Sprague gimė 1841 m. gegužės 21 d. Masačusetso valstijoje, Ist Bridžvoteryje. Abu jo tėvai buvo sveiki, Isaacas taip pat – pirmus 12 gyvenimo metų. Vieną dieną berniukas pasiskundė diegliais, o nuo to laiko ėmė mažėti svoris, nepaisant to, kad apetitą jis turėjo puikų.

Panikos apimti tėvai, nežinodami, kaip padėti sūnui, kreipėsi į daugybę gydytojų, tačiau nė vienas iš jų, pasitelkę tuometines medicinos žinias, nerado svorio mažėjimo priežasties. Vienas gydytojas netgi iškėlė hipotezę, kad berniukas gal per daug plaukioja.

Kad ir kokia buvo priežastis, Isaaco apetitas išliko geras, o svoris nepaliaujamai mažėjo. Suaugęs jis svėrė 19,5 kg, o ūgis buvo beveik 1,68 m.

Didžiąją paauglystės dalį jis dirbo pas tėvą, kuris iš pradžių buvo batsiuvys, vėliau atidarė bakalėjos parduotuvę. Vis dėlto sparčiai mažėjant svoriui jam galiausiai ėmė stigti jėgų dirbti. Kai XIX a. septintą dešimtmetį mirė abu tėvai, jis buvo jaunas, absoliučiai netinkamas dirbti vyras, tad teko ieškoti būdų, kaip pasitelkti savo sutrikimą, kad turėtų iš ko gyventi.

Cirko keistuolių pasirodymai

1865 m. keliaujančio cirko savininkas pastebėjo Isaacą Sprague ir pasiūlė jam darbą. Šis iš pradžių nesutiko, bet greitai suvokė, kad jo išvaizdos ypatumai gali tapti pastoviu pragyvenimo šaltiniu, ir nutarė vykti tiesiai P. T. Barnumo Amerikos muziejų Manhatane. Patyręs, apdairus verslininkas P. T. Barnumas buvo išsipirkęs vietą Brodvėjuje, tą padarė tais metais, kai gimė I. Sprague.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją