„Nusprendėme susituokti, nes gyvename sunkiais laikais, kai negali žinoti, kas nutiks rytoj. Geriau dabar nei niekada“, – sakė Teritorinės gynybos daliniui priklausantis jaunikis V. Filiminovas.

Jam pritarė ir tam pačiam daliniui priklausanti nuotaka L. Ivaščenko: „Turime gyventi šia akimirka. Daugelis apie tai kalba, bet tik keletas laikosi šios taisyklės. Kad neprarastume sveiko proto, turime gyventi šia akimirka ir neprarasti vilties, kad situacija pagerės. Bet vis tiek iš gyvenimo turime imti kaip galėdami daugiau“.

Anot moters, pora vestuvių neplanavo, bet karas viską pakeitė. „Vestuvių neplanavome. Nelaukėme karo, nors žmonės seniai kalbėjo apie galimą Rusijos puolimą. Vylėmės, kad jis neprasidės. Per daug nekreipėme dėmesio ir perspėjimus. Bet dabar labai džiaugiuosi“, – sakė nuotaka.

Vietoje vestuvinės suknelės ir smokingo karinę aprangą apsivilkę jaunavedžiai apsimainė žiedais kitų kovotojų ir karo kapeliono akivaizdoje.

Kyjivo meras Vitalijus Kličko sveikino porą: „Žinote, norėčiau jiems ką nors padovanoti vestuvių proga, bet kiekvienam ukrainiečiui geriausia dovana bus karo pabaiga. Mes turime vienintelį tikslą – sustabdyti karą, sustabdyti civilių žūtis. To labai nori ne tik Ukraina“.

Remiantis Jungtinių Tautų Organizacijos sekmadienį paskelbtais duomenimis, nuo vasario 24 d., kai Maskva pradėjo invaziją į Ukrainą, šalyje žuvo 364 taikūs gyventojai, įskaitant 20 vaikų. Sužeistieji skaičiuojami šimtais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės