Projekto iniciatoriai tiki, kad žmogus su negalia yra lygiavertis mūsų bendruomenės narys, turintis pomėgių, siekių ir svajonių, kaip ir kiekvienas iš mūsų. Projekto pabaigoje net penkių mišrių dalyvių porų svajonės bus išpildytos — jos bus apdovanotos kelione į Stokholmą bei ten vyksiantį Eurovizijos dainų konkursą.

„Baltijos Ugdymo Centras“, inicijuojantis šį socialinį projektą, netolimoje ateityje Lietuvoje įkurs pirmąją mokymosi įstaigą, kurioje kartu mokytis bus kviečiami vaikai turintys negalią ir jos neturintys.

„Šiuo projektu norime paskatinti žmonių bendrumą bei mažinti socialinę atskirtį tarp žmonių turinčių negalią ir jos neturinčių. Tikrais gražių draugysčių pavyzdžiais sieksime parodyti, kad galime vienas iš kito mokytis ir vienas kitą papildyti“, — sako „Baltijos Ugdymo Centro“ vadovas J. Džiugelis.

J. Džiugelis mano, kad nepaisant fizinių skirtumų, visi žmonės turi teisę svajoti, kurti, būti pilnaverčiais visuomenės nariais. Jo teigimu, kiekvienas turime gabumų tam tikroje srityje ir tai visai nepriklauso nuo mūsų fizinių galimybių.

Svajonių išsipildymu ir draugystės galia tikinčios draugų poros kviečiamos registruotis į projektą jau dabar. Registracijai tereikia iki kovo 27 d. užpildyti anketą ir papasakoti apie savo įkvepiančią draugystę.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/122.inc"); ?>

Dalyvių porą turi sudaryti du draugai — vienas turintis negalią, kitas — neturintis.

Atrinktos draugų poros bus pakviestos filmuoti įkvepiančių draugystės istorijų ir kartu skleisti draugiškumo virusą Delfi TV eteryje. O penkias laimingąsias poras, keliausiančias į Eurovizijos dainų konkursą Švedijoje, išrinks žmonės balsavimo būdu.

Prisidėti prie draugų svajonių išsipildymo galite ir jūs, paaukodamas čia.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)