Pirmuoju jo gitaros mokytoju tapo brolis Algimantas. Nemenka diskografija byloja apie šio atlikėjo atsidavimą muzikai ir pasiryžimą eiti muzikos keliu. Nesvarbu, į kurią pasaulio šalį šis benusuktų. Kuo šiuo metu gyvena muzikinė grupė "Nojus" žurnalui "EuroPlius" pasakojo grupės lyderis Darius Mileris.

- Koks Nojus ir jo muzika buvo karjeros pradžioje ir kaip viskas yra šiuo metu?

Groti gitara pradėjau prieš 25 metus, sceniniu vardu Nojus pasivadinau 1992 metais, kūriau akustines balades, dainuojamosios poezijos žanro dainas. Tų pačių 1992 metų rugsėjo mėnesį su draugais sukūrėme grupę Airija, kurioje grojome folkroko stiliaus dainas. Šiuo metu kūrybos pagrindą sudaro akustinis rokas su folk prieskoniu.

- Netrukus bus pristatytas naujasis grupės albumas. Koks jis?

Naują albumą dar tik pradėjome įrašinėti, jo išleidimas ir pristatymas numatomas kitais metais. Albumo lyrika kalba apie gyvenimo patirtis, personifikuoja dabarties realybę ir ateities viziją. Stilistiškai albumas skambės tarp akustikos ir elektro roko.

- Jūsų grupė gyveno tarp Airijos bei Lietuvos. Kur šiuo metu esate apsistoję?

Gyvename Airijoje, dažnai koncertuojame Lietuvoje.

- Kokia buvo ši vasara Jūsų grupei? Ar daug koncertavote?

Vasara buvo kūrybinga, rašiau naujo albumo dainas. Birželio mėnesį koncertavome gimtojo Aytaus Miesto Šventėje, rugsėjo pradžioje - Aukštaitijos Sostinės Gimtadienio Šventėj - Panevėžiui 510 Metų, taip pat Vilniuje ir vėl Alytuje.

- Koks buvo keisčiausias, juokingiausias, o gal net liūdniausias koncertas?

Per ketvirtį amžiaus yra tekę koncertuoti įvairiose vietose. Įsimintini pirmieji koncertai gimtojoje mokykloje Alytuje, taip pat pirmieji akustiniai koncertai prieš 12 metų Dubline.

- Kas Jus įkvepia kūrybai? Ar turite autoritetą?

Kūrybai įkvepia aplinka, bendravimas, gyvenimo būdas. Daug davė B. Grebenščikovo, V. Cojaus muzikos klausymas, Mark Knopfler gitaros grojimo technika.

- Ką Jūs laikote didžiausiais pasiekimais gyvenime?

Šeima, du nuostabūs sūnūs, visos mano sukurtos dainos ir išleisti albumai.

- Kokie Jūsų planai ir svajonės?

Artimiausi planai - albumas. Per tiek grojimo metų dauguma su muzika susijusių svajonių jau išsipildė, o kurios ne, tai vadinasi yra aukštesnių energijų valioje ir paslapčių teorijų galioje.

- Su kokia antrašte norėtumėte patekti į žiniasklaidos pirmuosius puslapius?

Nesugalvoju ir negalvoju apie tai, tiesiog gyvenu, stebiu mane supantį pasaulį, kuriu, groju ir esu laimingas.

- Ko palinkėtumėte savo gerbėjams ir skaitytojams?

Ieškokite ir atraskite save, kuomet esate laimingiausi, o suradę puoselėkite ir stiprinkite tai. Ir svarbiausia - bendraukite, bendravimas gydo. Linkiu gerumo, šilumos ir sėkmės visiems.