Greta Garbo

Šešiolikmetė pardavėja Greta Lovisa Gustavsson sudalyvavo viename grožio konkurse ir jį laimėjo. Tai garantavo jai kelialapį į kinematografą – ji gavo vaidmenį švedų filme. O 1924 metais gražuolė su savo globėju Morisu Stileriu atkeliavo į Holivudą.

Sophia Loren

Sophia ne nuo gimimo vadinosi Sofia Villani Scicolone, rašo „Ask Woman“. Būtent šiuo vardu pasivadinusi ji dalyvavo konkurse „Mis Italija“, po kurio tapo fotomodeliu. 1952 metais Sophia susipažino su žinomu prodiuseriu Carlo Ponti, kuris ne tik atvėrė jai duris į kiną, bet ir tapo jos vyru.

Sylvia Kristel

Olandų gražuolė savo karjerą pradėjo septyniasdešimtaisiais kaip modelis, laimėjusi konkursą „Mis Televizija-72“. O jau 1973 metais debiutavo kine ir pelnė titulą „Mis Europos Televizija“. Po to sekė pasaulinis turnė, kurio metu Kristel pastebėjo Holivudo prodiuseris Just Jaeckinas ir pasiūlė vaidmenį kino juostoje „Emanuelė“. Filmas turėjo didžiulį pasisekimą visame pasaulyje.

Halle Berry

Pirmą sykį Halle atkreipė į save dėmesį, kai būdama septyniolikos dalyvavo grožio konkurse ir laimėjo titulą „Mis Ohajo“, o paskui – ir „Mis Amerika“. Po to Halle tapo modeliu. Ji ilgai dirbo žinomai kosmetikos kompanijai „Revlon“. Paskui tapo kino žvaigžde, laimėjusia ne vieną apdovanojimą, pvz., 2002 m. už vaidmenį filme "Monstrų balius" (Monster`s Ball) laimėjo geriausios aktorės "Oskarą".

Joan Collins

Jos karjera buvo svaiginanti. Joan debiutavo 1951 metais, suvaidinusi grožio konkurso dalyvę juostoje „Ledi Godiva vėl balne“. Jaunystėje ji filmavosi istoriniuose serialuose „Dekamerono naktis“, „Faraonų šalis“, „Nekaltoji karalienė“. Į Holivudą Joan atvyko su didžiuliu triukšmu ir pompastika, o pasaulinę šlovę aktorei pelnė filmavimasis seriale „Dinastija“.

Lucy Lawless

Lucy nepraleido šanso tapti tituluota gražuole - dalyvavo konkurse „Misis Naujoji Zelandija“ ir jį laimėjo.

Po to grožio karalienė buvo pakviesta reklamuoti turistines keliones. 1997 metais populiarus žurnalas "People" aktorę delegavo į gražiausių pasaulio žmonių sąrašą.

Lucy filmavosi įvairiuose serialuose, bet geriausiai ją pažįstame iš serialo „Ksena – karingoji princesė“ (FOTO). Šis vaidmuo atnešė Lucy pasaulinį pripažinimą ir visiškai pakeitė jos gyvenimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją