61-erių Johnas Edwardsas iš Halifakso miestelio Anglijoje į karstą atsigulė penktadienį ir iš jo buvo išlaisvintas pirmadienį.

„The Walking Free“ labdarą, padedančią savižudiškiems narkomanams ir jų šeimoms, įsteigęs vyras teigė, kad iš „kapo“ parsineša „išminties žodžių“, kurie, anot jo, padės išgydyti ne vieną narkomaną.

J. Edwardsas sakė: „Man yra tekę eiti į daug laidotuvių. Aš užsibrėžiau tikslą padaryti taip, kad kitiems į tiek daug eiti nereikėtų“.

Vyras tris dienas praleido 2,4 metrų ilgio, 1 metro aukščio ir 1,3 metrų pločio karste, o iš jo išlipęs teigė, kad laukia nesulaukia, kada galės apsiprausti duše ir pasinaudoti tualetu.

Maistas bei gėrimas į karstą buvo teikiami per įrengtą vamzdelį. Kitas toks vamzdelis buvo sujungtas su netoli buvusio karavano tualetu.

Naudodamasis išmaniuoju telefonu, J. Edwardsas gyvai transliavo savo „įkalinimą“ ir su žmonėmis bendravo socialiniuose tinkluose.

J. Edwardsas taip pat išreiškė padėką jį palaikiusiems ir pasakojo, kad išlipęs iš karsto jautėsi šiek tiek „apsvaigęs“.

Vyras teigė, kad mintis save „palaidoti“ kilo siekiant padėti sunkiai priklausomybe sergantiems narkomanams.

„Taip, tai buvo labai ekstremalu. Bet savižudybė ar narkotikų priklausomybė yra ne ką mažiau ekstremalu“, – aiškino vyras.

„Ekstremalūs laikai reikalauja ekstremalių priemonių“, – sakė jis.