Mirtis dažnai subjauroja žmogaus veidą

Labai sunku pažvelgti mirčiai į veidą – dažnai suluošintos ilgos ir skausmingos kovos su liga. Pamatyti, kuo tapo mylimo žmogaus kūnas – išbandymas, kurį be pastebimos psichologinės traumos gali praeiti ne kiekvienas. Nors laidotuvių apeigos žinomos nuo neatmenamų laikų, tačiau laikui bėgant keičiasi ir laidojimo industrija – joje atsiranda naujų profesijų.

Daugelis nori, kad mirusiojo kūnas būtų kuo panašesnis į gyvo žmogaus, o tai padeda padaryti tanatokosmetologai (tanatopraktikai). Pomirtinis makiažas yra įprasta procedūra šiuolaikinėje ritualinių paslaugų sferoje, rašo the-village.ru.

Leidinio žurnalistai kalbėjosi su šios profesijos atstove – tanatopraktike Olga Volkunovič ir išsiaiškino, koks yra jos darbas. Kas yra pomirtinis makiažas. Kodėl nereikia bijoti mirties ir ką reiškia laidoti savo artimuosius?

Olgos Volkunovič teigimu, jos pagrindinis darbas – paruošti mirusiojo kūną atsisveikinimo ceremonijai taip, kad jo išvaizda atrodytų kuo natūraliau. Kūno paruošimas prasideda nuo jo apiplovimo iki balzamavimo. Ar net viso kūno atkūrimo, kuris reikalingas tais atvejais, kai mirtis ištiko, pavyzdžiui, nukritus iš didelio aukščio. Tai yra, kai kūnas būna stipriai, kartais net neatpažįstamai sužalojamas. Tokiais atvejais tanatopraktiko užduotis – mirusiojo kūną atkurti taip, kad pažeidimai būtų kuo labiau paslėpti, o matomos kūno dalys neatrodytų sužalotos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)