Paskutiniais SSRS gyvavimo dešimtmečiais buvo net kelios dešimtys bandymų užgrobti lėktuvus. Paprastai pagrobėjai grasindavo sprogmenimis ar ginklais, bandant išlaisvinti įkaitus, o patys vėliau žūdavo. Tačiau 1988 m. rugpjūčio 17 d. galėjo būti ypatinga data, kai 168 keleiviai ir aštuoni įgulos nariai skrydžio Kijevas-Kuibyševas vos nežuvo.

Currenttime.tv paskelbė medžiagą iš išslaptintos KGB bylos, saugomos Ukrainos saugumo tarnybos archyvuose.

Šoką sukėlęs bagažo turinys

Taigi, rugpjūčio 17 d. Kuibyševo oro uoste nusileido lėktuvas iš Kyjivo. Iš Ukrainos sostinės atvykusias viešnias pasitiko Larisos sesers duktė Galia. Visa trijulė parvyko namo, kur Larisa, nieko nelaukdama, ėmė pakuotis daiktus, mat ypač norėjo kuo greičiau išdalyti giminaitėms lauktuves. Kyjivietė gabenosi (ar veikiau manė, kad gabenosi) nemažai deficitu tais laikais buvusių produktų: mėsos, aliejaus, dešros ir sūrio. Jos bagažas svėrė beveik 15 kilogramų, rašoma bigpicture.ru.

Kuibyševo, kaip ir daugumos kitų SSRS miestų, gyventojai kentėjo nuo kokybiško maisto trūkumo. Kijeve buvo lengviau nusipirkti ar gauti maisto: respublikų sostinės visada buvo geriau aprūpintos prekėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)