Tačiau pastaruoju metu Miley nuolat laviruoja ties vulgarumo riba, vis dažniau ją peržengdama, ir taip griauna sėkmingą karjerą.

Maištas prieš -„Disney“?

Spalio mėnesio „Harper's Bazaar“ numerį papuošusi Miley pripažino, kad skandalingo jos elgesio priežasčių reikia ieškoti praeityje, kuomet maža mergaitė buvo priversta per greitai suaugti ir nespėjo pasidžiaugti vaikyste.
Nuo mažų dienų mergaitė vaikščiojo į filmų ir serialų atrankas, o ją pasaulyje išgarsinusį Hanos Montanos vaidmenį gavo būdama vos 12-os metų. Nuo tada ji vien tik dirbo, be to, privalėjo išlaikyti geros mergaitės įvaizdį, kurio reikalavo „Disney“ kompanija. Po kelerių metų karjeros ji tapo visų laikų turtingiausia pasaulio paaugle, o serialo reitingai buvo vieni aukščiausių Amerikoje.

„Kai tik serialas pasibaigė, tenorėjau linksmintis vakarėliuose. Juk tiek metų sunkiai dirbau. Norėjau nusipirkti namą ir tiesiog atsipalaiduoti, – pasakojo mergina. – Buvau suaugęs žmogus, kai turėjau būti vaikas, taigi dabar elgiuosi kaip vaikas, nors turėčiau būti suaugusi.“

Panašu, kad Miley seka ankstesnių „Disney“ žvaigždučių pėdomis. Prieš dvejus metus, likus keletui dienų iki 18-tojo gimtadienio „Disney“ žvaigždės draugai išplatino vaizdo medžiagą, kuriame M.Cyrus vartoja kvaišalus. Tuomet susiklosčiusią nemalonią padėtį jauna mergina aiškino, kad „gyvenime reikia išbandyti visko“.

Įvaizdis „užkniso juodai“

Autobiografijoje Miley mini, jog darbas „Disney“ buvo kartu ir rojus, ir pragaras. Netikėtai užgriuvusi šlovė suteikė galimybę susipažinti su garsiausiomis Amerikos žvaigždėmis, o netrukus ir pačiai sužinoti, ką reiškia būti viena jų.

Merginai iš Tenesio valstijos užgriuvusi netikėta sėkmė apsuko protą. Iki tol buvusi pavyzdinga krikščionė, mažų vaikų mamų numylėtinė, ji panoro atsikratyti geros mergaitės įvaizdžio ir nutraukti serialo filmavimą, nes pop deivės Hanos įvaizdis jos netenkino. M. Cyrus niekuomet nepatiko rožiniai drabužėliai ir blizgučiai, širdyje ji visada žinojo – jos mintis ir širdį užvaldęs „rock chick“ įvaizdis. Maištas prasidėjo pernai nuo pusnuogės paauglės fotosesijos žurnalui „Vanity Fair“.

„Gailiuosi padarytų klaidų, bet kažkas tūno manyje, kas nori prasiveržti, ir aš ne visuomet galiu tai suvaldyti. Kita vertus, kai buvau paauglė, negalėjau nė pagalvoti apie tokią laisvę“, - prisipažįsta Miley.

Jaunosios žvaigždės vulgarus šokis per MTV vaizdo klipų apdovanojimą kainavo jai amerikietiškojo „Vogue“ viršelį. Viršelis su Miley turėjo pasirodyti gruodžio mėnesį ir dainininkė jau sudalyvavo fotosesijoje, nes vyriausioji žurnalo redaktorė Anna Wintour norėjo merginą padaryti naująja mados ikona. Tačiau, pasak mados diktatorės A. Wintour, pasirodymas, prilygęs beskonybei, visiškai nesiderina su mados ikonos įvaizdžiu.

Kad neužsitęstų

M. Cyrus pripažįsta, jog vaikystėje Miley patyrė žiaurias patyčias, dėl savo išskirtinės išvaizdos, todėl ji savo pavyzdžiu sakosi siekianti jaunimui pranešti, jog nėra nieko blogo turėti išskirtinę išvaizdą, užsiimti tuo, kas tau patinka.

Tuo tarpu amerikiečio psichologo Arthuro Stone teigimu, toks maištingas elgesys, viena vertus, yra pateisinamas, kita vertus, - verčia nerimauti, ar neužsitęs kur kas ilgiau. „Jaunimas visuomet maištavo prieš nusistovėjusias taisykles, peržengdavo nustatytas ribas bei tradicijas. Ir tai visuomet keldavo suaugusiųjų, kurie jau susitaikę su esama tvarka bei taisyklėmis, pasipiktinimą ir nepasitenkinimą.

Sveikas jaunatviškas maištas kartais tikrai įgauna agresyvumo, kovos su pasauliu bei naikinimo aspektų. Tai dažniausiai būna vaikystės nuoskaudų, suaugusiųjų nesiskaitymo su jauna asmenybe bei per didelės kontrolės pasekmė. Šilumos bei emocinės meilės trūkumas šeimoje. Kartais sakoma – ir ko gi jam trūko ? Viską jis turėjo! Bet dažniausiai už tokių žodžių slypi daugiau materialiosios, išorinės gyvenimo pusės, gerovė.

O tai ne visuomet eina kartu su emocine gerove, šiluma ir palaikymu. Jei trūksta būtent to – jaunimo maištas dažnai įgauna griaunančią, agresyvią formą“, - dėsto psichologas, pabrėždamas, kad giliai šaknis įleidęs paauglių vertimas pasaulinėmis žvaigždėmis, turi ir juodąją pusę.

Tarp kitko

Per metus iš geros mergaitės virtusios vulgaria maištininke Miley istorija šiek tiek primena liūdnas kitų garsenybių istorijas: Britney Spears, Lindsay Lohan...

Britney maištauti taip pat pradėjo laviruodama ant vulgarumo ribos, po to nusprendė, kad ilgi šviesūs plaukai netinka prie jos naujojo įvaizdžio ir be jokio gailesčio jų atsikratė, visus nustebindama „basa“ galva.

Lindsay maištas vis dar tęsiasi. Po kelių bandymų gydytis nuo įvairiausių priklausomybių jauna moteris ir toliau maištauja ir kaip ir Miley sakosi, kad tokio jos elgesio priežasčių reikia ieškoti vaikystėje, kuomet būdama vaikas turėjo per naktį užaugti.