Ir 1995 m. sausio 4 d., laimėjęs labai ilgą konkursą (jis truko pusantrų metų nuo skelbimo lietuviškame laikraštyje iki darbo pradžios – tokia lėta tais laikais buvo BBC biurokratija), nugalėjęs visus konkurentus, išvykau dirbti į Britanijos nacionalinio transliuotojo žiniasklaidos stebėjimo ir analizės tarnybą.

Iš tolo mokydavau savo Tėvynę ir jos žmones protingiau elgtis ir teisingiau galvoti: pirma savo mintyse, paskui – telefonu, vėliau pradėjau rašyti žiniasklaidoje ir galiausiai ėmiausi kurti knygas ir tada nusprendžiau, kad atėjo laikas man grįžti ir asmeniškai gerinti reikalus dar energingiau.

Tais 1995 m/, vykdamas į Angliją „Lietuvos avialinijų“ rusišku lėktuvu (oro bendrovė visiems melavo, kad rusiškų orlaivių jau nebeturi, tačiau realybė buvo kitokia) numaniau, kad darbas BBC bus kitoks, negu daugumas darbų postsovietinėje Lietuvoje. Keliavau, turėdamas sutartį dvejiems su puse metų, ir visiškai nieko nebijodamas, nes žinojau, kad Anglijoje pritapsiu geriau, negu Lietuvoje.

Iš kur žinojau?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)