Albanų kilmės vienuolė persikėlė į Kalkutą ir atsidavė darbui su vargšais, mirtinai sergančiais, našlaičiais. Šiais laikais, kai Vatikanas grimzta į skandalus, jos gyvenimas primena, kad kartais religija gali pasitarnauti vaikams.

Ne - moteris, įkūrusi Motinos dieną, pati niekuomet netapo motina. Ji buvo atsidavusi savo mamai, tuomet siekė įtvirtinti nacionalinės šventės dieną, kol jai galiausiai pasisekė 1914 metais. Galbūt nenuostabu, kad ji likusią gyvenimo dalį kritikavo kitų pastangas: „Spausdintas atvirukas nereiškia nieko, tik tai, kad jūs tingite parašyti moteriai, kuri padarė dėl jūsų daugiau nei bet kas kitas pasaulyje.“

Ji turėjo vaiką, tačiau jai tebuvo vos keturiolika ir kūdikis gimė praėjus kelioms savaitėms po gimimo. Nuo tada Oprah daugiau vaikų nebeturėjo, tačiau tapo visos planetos motina - ar tai būtų mergaičių mokyklos Pietų Afrikoje kūrimas, ar tiesiog pastangos padėti mums tapti geresniais žmonėmis.

Amerikiečių aktyvistės D. Dix tėvas buvo alkoholikas, motina kovojo su depresija, o mylimas senelis buvo nužudytas, kai jai tebuvo vos septyneri. Nenuostabu, kad patyrusi tokį gyvenimą, ji nenorėjo savo vaikų. Tačiau šis sunkus gyvenimas dovanojo jai atjautą protiniams ligoniams, ir ji savo gyvenimą skyrė jiems, tuo pat metu kovodama su savo tuberkulioze (taip, šiai moteriai išties labai nepasisekė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)