Žemuogės – daugiametis augalas. Žiedai maži, balti, uogos nedidelės, raudonos. Jos auga miškų laukymėse. Valgomos uogos, lapeliai naudojami arbatai. Žemuogės prisirpsta birželį, jų galima rasti net ir vasaros pabaigoje. Gydomųjų ypatybių turi ant uogų matomos sėklelės.

Žemuogių sultys gydo kepenų ligas – hepatitą, chroninį hepatitą ir kepenų cirozę. Patartina gerti sultis tuščiu skrandžiu tris kartus per dieną po stiklinę. Žemuogių sultys stimuliuoja kepenų veiklą, skatina jas atsinaujinti.

12-os dienų gydymas žemuogėmis gali būti prevencija ir taip pat gydymas diabeto, podagros, aterosklerozės, aukšto cholesterolio lygio. Tuo metu nevalgant mėsos, gydymas bus dar veiksmingesnis.

12-os dienų kursas žemuogėmis palengvins ir reumatą. Šiuo laikotarpiu patariama pasikaitinti saulėje.

Jei nėra alerginių reakcijų, žemuogėmis galima gydyti aknę, dermatitą, žvynelinę. Tuo pat metu detoksikuojamas organizmas, nes su žemuogėmis per šlapimą, prakaitą ir išmatas pašalinami toksinai.

Žarnyno veikla žymiai pagerės, jei prieš kiekvieną valgį suvalgysite 150 – 200 g žemuogių. Nuo chroninio vidurių užkietėjimo patartina sumaišyti žemuoges su medumi, o jas suvalgius po pusvalandžio išgerti stiklinę vandens.

Žemuogių patartina valgyti per didelius karščius. Jos vėsina, stimuliuoja nervų sistemą, mažina nuovargį.

Laukinės žemuogės lygina raukšleles. Sutrinkite žemuogių ir užsidėkite jų kaukę. Žemuogės gerai gydo ir nušalimus, tad užsišaldykite žemuogių, o žiemą sutrinkite ir užtepkite ant nušalusių vietų.

Jei norite detoksikuoti organizmą, prieš kiekvieną valgį suvalgykite 150 – 300 g. Didžiausią kiekį patariama suvalgyti ryte tuščiu skrandžiu. Detoksikaciją galima daryti 7 – 10 dienų. Šiuo metu patartina atsisakyti mėsos, produktų su cheminiais priedais.

Žemuogių arbata

Žemuogių arbata gaminama iš džiovintų uogų ir lapelių. Šaukštą džiovintų uogų ir lapelių užpilkite stikline verdančio vandens, palikite 20 min., kad pritrauktų. Geriama 2 – 3 kartus per dieną.

Galima pasigaminti losjoną veidu: 3 šaukštus žemuogių sulčių sumaišykite su dviem kiaušinio baltymais, 10 šaukštų garduoklių tinktūros ir 20 lašų rožių vandens. Vatos gabalėliu užtepkite losjono ant veido, o po valandos nuplaukite vandens litru su dviem šaukštai sodos.

Šios uogos ne tik skanios, gydo, bet gali sukelti ir alerginių reakcijų. Jei esate alergiškas, prasidėjus sezonui valgykite žemuogių iš pradžių po nedaug, stebėkite, kaip reaguoja organizmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)