Bastyro universiteto specialistai išskyrė naują preparatą iš melisos (citrininės mėtos). Buvo atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo 146 moterys nuo 20 iki 36 metų amžiaus. Pusei moterų celiulitas buvo jau pažengęs, kitoms – pradinės stadijos.

Du mėnesius visos moterys turėjo gerti melisos balzamą po vieną šaukštą tris kartus per dieną. Taip pat visos moterys darėsi citrininės mėtos įvyniojimus ir kompresus.

Eksperimento pabaigoje visos be išimties moterys pastebėjo odos būklės pagerėjimą. 72 procentams celiulitas išnyko visai, - rašo Indijos The Times.

Mokslininkai teigia, kad celiulito atsiradimas priklauso nuo psichologinių veiksnių. Atsižvelgiant į tai, galima geriau suprasti „apelsino odelės“ atsiradimo priežastis.

Celiulito atsiradimo riziką didina stresas ir emocinis nestabilumas. Laboratoriniai tyrimai parodė, kad kuo daugiau žmogus nervinasi, tuo greičiau jo organizmas netenka vitaminų ir mineralų.

Šių medžiagų trūkumas silpnina imuninę sistemą. Išoriškai tai pasireiškia celiulitu.

Tai atradę Kanados specialistai pataria daugiau ilsėtis, atsipalaiduoti. Tai bus naudinga ne tik jūsų sveikatai, bet ir išvaizdai.

Kaip kava gali padėti atsikratyti celiulito?

Kosmetologai atkreipė dėmesį, kad brazilės beveik nesusiduria su celiulito problema, beveik neturi antsvorio. To priežastis - kavos vartojimas.

Brazilės ne tik geria kavą dideliais kiekiais, bet ir naudoja ją kaip kosmetinę priemonę. Tarp jų labai populiarūs kavos tirščių įvyniojimai ir įtrynimai.

Komponentai, esantys kavoje, greitina medžiagų apykaitą, padeda pasišalinti riebalams, stangrina odą. Tai padeda kovoti ir su celiulitu.

Lieknėjant kava padeda ir išoriškai, ir iš vidaus. Kavos gėrimas skatina metabolizmą, neleidžia kauptis riebalams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)