Depiliacija vašku, cukrumi, depiliaciniais kremais ar elektriniais epiliatoriais – laikinas plaukelių pašalinimas nuo odos paviršiaus, plaukų folikulai nėra pažeidžiami, tad plaukelis greitai atauga, o jų kiekis nemažėja. Taip esame priversti plaukelių šalinimo procedūrą paversti savo kasdieniniu ritualu.

Dažnai stiprioji lytis guodžiasi, kad skutant plaukus skustuvu, jie atauga labai greitai, būna tvirtesni. Kiti plaukų šalinimo metodai (fotoepiliatorius, vaškas ar senesnio modelio lazeriai) taip pat neduoda patenkinamo rezultato – juntamas skausmas ar nepatogumas.

Visai neseniai ši procedūra buvo pamėgta tik tokių profesijų atstovų, kuriems dažnai tenka rodytis viešumoje bei demonstruoti išpuoselėtą savo kūną – sportininkų, aktorių, modelių. Tačiau pastaruoju metu vis dažniau į grožio salonus užsuka vyrai, kurie vertina tobulą depiliacijos rezultatą bei nori ilgam pamiršti nuolatinį skutimąsi, įaugusius plaukelius bei odos šerpetojimą ar sudirginimą.

Plaukelių šalinimas lazeriu išpopuliarėjo dėl savo efektyvumo, saugumo, ilgalaikiškumo ir finansinio atsiperkamumo, nustumdamas į šoną trumpalaikius plaukelių pašalinimo metodus.

Kokias kūno sritis depiliuoja Lietuvos vyrai?

Plaukų šalinimas lazeriu – tai šiuolaikinis saugus plaukų šalinimo būdas, pagrįstas selektyvios fototermolizės metodu. Jis leidžia selektyviai paveikti plauko stiebe esantį melanino pigmentą ir išilgai jo patekti į plauko folikulą, jį sunaikinant“, – atsiųstame pranešime spaudai teigia plaukų šalinimo lazeriu specialistė ir „Hold on Beauty“ įkūrėja Anna Safronova.

Pasak jos, dažniausiai vyrai depiliuoja krūtinę, pažastis, nugarą ir kaklą. Ypač dažnai vyrai ateina po kirpyklos, kad ilgesniam laikui užfiksuotų efektą. Taip veidas atrodo tvarkingesnis. Tiesa, tokių paslaugų dažniau prašo 30-mečiai ir vyresni vyrai.

Kalbant apie zonas, skausmingiausia vieta yra barzda, nes ten plaukų struktūra yra tankiausia ir storiausia. Veido plaukų šalinimą atlieka vyrai, kurie vertina savo rytinį laiką – kad nebereikėtų stovėti prieš veidrodį su skustuvu. Taip pat depiliuotis ateina tie, kieno oda po skutimosi yra labai sudirgusi.

Pažastų sritis depiliuotis renkamasi siekiant sumažinti prakaito kvapą ir norint pagerinti išvaizdą, o bikinio zoną – dėl mylimos moters. Kalbant apie nugarą ir krūtinę, tai daroma dėl estetikos ir patogumo.

Anna Safronova

Vyrai irgi „tai“ daro?

„Atsakant į intriguojantį klausimą, ar vyrai kreipiasi dėl bikinio srities, taip, kreipiasi, bet labai retai. Visgi, pagrindinės sritys dažniausiai yra veidas, krūtinė, pažastys ir nugara“, – pasakoja A. Safronova.

Daug diskutuojama, kiek veiksminga ir saugi bikinio zonos depiliacijos procedūra yra vyrams. Šis klausimas tampa ginčų objektu, nes šiai dienai duomenų nepakanka. Nuogąstaujama, kad sėklinių latakų perkaitimas gali kelti pavojų sveikatai ateityje.

Lazeriu šalinant plaukelius zonoje, kur oda yra plona ir jautri, gali laikinai sumažėti gaminamų spermatozoidų skaičius, o tai savo ruožtu gali neigiamai paveikti vyro vaisingumą. Nors spermatozoidų gamyba atsistato praėjus kelioms savaitėms po procedūros, tai tebėra tolesnių tyrimų objektas.

Vis dėlto gaktos sritį depiliuoti leidžiama, bet ne žemiau sėklinių latakų vietos. Tačiau depiliacija cukrumi yra daug populiaresnė procedūra bikinio zonoje, nes laikoma saugesniu metodu.

Lietuviai vyrai depiliuoja odą dažniau

Vyrų depiliacija

Meistrė teigia, jog jos praktikoje vyrai dažniausiai ateina savo moterų prašymu. Kita populiari priežastis, dėl kurios kreipiasi vyrai, yra blogas pažastų prakaito kvapas.

„Kai prakaitas lieka ant plaukų, jo kvapas stiprėja, ir jie kreipiasi norėdami išspręsti šią problemą. Taip pat, daugelis moterų siunčia savo vyrus depiliuotis veidą dėl dygliuotos barzdos, kuri dirgina veido odą. Lazeris padeda sumažinti plaukelių tankį ir padaryti juos minkštesnius bei malonesnius liesti“, – pasakoja pašnekovė.

Deja, daug žmonių vis dar laikosi stereotipų, jog „tikras vyras turėtų būti plaukuotas“. A. Safronovos žodžiais, džiugu, kad ši nuostata pamažu išeina iš mūsų gyvenimo ir vis daugiau vyrų renkasi komfortą ir estetišką išvaizdą.

„Jei kalbėtume apie tautybes, pastebėjau, kad lietuviai, palyginti su slavais daug labiau rūpinasi ne tik intymiąja zona, bet ir krūtinės, kaklo bei veido sritimis ir dažniau ateina į lazerio procedūras“, – teigia meistrė.

Rėkia dažniau nei moterys

A. Safronovos žodžiais, vyrams depiliacija lazeriu yra skausmingesnė nei moterims. Dažniausiai vyrai procedūros metų sako: „Kaip jūs, moterys, tai kenčiate?“.

Remiantis statistika, apie 80 proc. moterų procedūra sukelia diskomfortą, kartais jos metu damos krūpčioja iš skausmo. 10 proc. moterų guli tyliai, dar 10 proc. šaukia ar labai pyksta. O štai vyrų statistika kitokia: 50 proc. jų rėkia, o 50 proc. tyliai kenčia skausmą.

Vyrai turi daug tankesnius plaukus, todėl reakcija yra stipresnė, nes lazerio spindulys reaguoja į tamsų pigmentą melaniną, o kuo storesni ir tamsesni plaukai, tuo skausmingesnė reakcija.

Vis dėlto, nežiūrint į laikiną diskomfortą procedūros metu, klientai tvirtina jog po plaukų šalinimo lazeriu jų gyvenimas pasidalijo į „prieš“ ir „po“. Odą ne tik malonu liesti, procedūra suteikia daugiau komforto bei pasitikėjimo savimi.

Anna Safronova

Kiek procedūrų reikia matomiems rezultatams pasiekti?

Norint pasiekti matomus pokyčius, vyrui vidutiniškai reikės 6–8 procedūrų, išdėstytų maždaug dviejų mėnesių laikotarpyje. Tiksliai nurodyti procedūrų kiekį sunku – tai grožio klinikose nustato patys specialistai atsižvelgę į jūsų plaukų spalvą, kiekį ir storumą. Tamsius ir storesnius plaukus lazeris naikina greičiau nei šviesius. Visgi galite būti tikri, kad po kiekvieno apsilankymo plaukų vis sumažės, teigiama portale jp.lt.

Norint ilgam laikui pašalinti plaukus nuo kūno, grožio klinikose turėsite apsilankyti kelis kartus. Taip yra dėl to, nes plaukai auga ciklais. Augimo stadijoje esantys plaukai žūva, o kitus, kurie tuo metu yra ramybės būsenoje lazeris nepasiekia. Tad kitos procedūros metu žūsta plaukeliai prieš tai buvę ramybės stadijoje. Po procedūros praėjus kuriam laikui, lazeriu panaikinti plaukai tiesiog iškrenta. Laikantis visų specialistų nurodymų ir atlikus visą numatytą procedūrų kursą, vyrai gali atsikratyti nuo 50 iki 85 procentų plaukų. Rezultatai priklauso nuo plaukų struktūros ir gausos.

Reikėtų nepamiršti, kad lazeriu panaikinti plaukai po kurio laiko gali vėl ataugti. Taigi, plaukų šalinimas lazeriu yra ilgalaikis sprendimas, bet ne amžinas. Jeigu norite išlaikyti pasiektus rezultatus, po viso procedūrų kurso, kartą per metus reikėtų atlikti palaikomąsias procedūras.

Atsiminkite, kad po procedūros negalėsite degintis saulėje, kaitintis saunoje, maudytis karštoje vonioje ar dirbti fizinio darbo bent 48 valandas. Pavojingi saulės skleidžiami UV spinduliai, karštis ir prakaitas gali sukelti patinimus ar nemalonius pojūčius.

Nusprendusiems imtis šios procedūros reikėtų suprasti, kad jos saugumas priklauso tik nuo specialistų įdirbio ir naudojamos technikos, todėl plaukų šalinimui lazeriu pasirinkite tik patikimą ir profesionalią grožio kliniką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)