Karščiausias plaukų dažymo madas ir naujienas šį savaitgalį paskleis tris dienas parodų ir kongresų centre LITEXPO vykstanti grožio industrijos paroda „Pelenė“.

„Visi mes norime atrodyti jaunai, taigi, dažytais plaukais žmonės slepia savo amžių, - jie, kaip ir raukšlėta oda, juk išduoda mūsų metus, - neabejoja UAB „Sarma profesionalams“ vyriausioji vadybininkė Violeta Orlova.

UAB „Krinona“ atstovas, plaukų stilistas Vitoldas Ščiupakovas įsitikinęs, kad moters plaukai yra tiesiogiai susiję su jo savijauta: „Kaip moteris atrodo, taip ji ir jaučiasi. Moterys nori būti gražios, o teisingai parinkta plaukų spalva suderinta su geru kirpimu tą grožį ypatingai išryškina. Moterys man dažnai skambina ir klausia: „Ar gali priimti?“ „Kada reikia?“ – klausiu. Dažniausias atsakymas – reikėjo vakar.“

Pastaraisiais metais, kirpėjai sutaria, plaukus dažo vis jaunesnės merginos. Šešiolikmetės nebestebina, o yra buvę, kad ir keturiolikmetės reikalauja keisti spalvą.

„Itin svarbu, kad jos rinktųsi ne intensyvius, o spalvą pagyvinančius plaukų dažus. Jie tik suteikia atspalvį ir leidžia išmėginti įvairius spalvų variantus“, - sako grožio salono „Gražvalda“ vadovė Rita Savickienė. V.Orlovai irgi atrodo, kad jaunų merginų eksperimentai namuose su dažais ne visada pasiteisina. Tik plaukų meistras gali parinkti tinkamiausią atspalvį ir geros kokybės dažus.

„Kartais užtenka nudažyti vos keletą sruogų ir merginos įvaizdis pasikeičia“, - sako V.Orlova, o plaukų stilistas Vitoldas Ščiupakovas priduria, kad pats blogiausias dalykas yra nueiti į parduotuvę ir išsirinkti dažus, kurie, atrodo, geriausiai tinka. Kai nesi patyręs, nežinai dažų veikimo principų, gali gauti itin margą šukuoseną.

Anksčiau žalios spalvos dažus žmonės išgaudavo iš vario, juodos – iš grafito, įvairiais atspalviais plaukus dažydavo chna šaknimis. Šiandien diskusija, kas yra geriau – cheminiai ar natūralūs, augaliniai dažai, itin aštriai įsiplieskusi.

„Apie plaukų dažus yra prikurta galybė mitų, - sako V. Ščiupakovas. – Augalinių dažų išvis sunku rasti, tokiems reikia sandėliuko su džiovintomis žolelėmis ir sumanaus vaistininko. Laikyti juos turėtume šaldytuve, o po dviejų savaičių mestume lauk. Profesionalūs plaukų dažai šiais laikais yra prisotinti įvairiais aliejais, sojų proteinais, šviesiems naudojamas bičių vaškas, saugantis ir puoselėjantis plauką. Kai klausia, kokie plaukų dažai yra sveikesni, visada sakau, kad tamsūs, nes jiems nebūtinas amoniakas, kuris šviesintų plauką. Užtat tamsūs plaukai atrodo sveikesni, ne tokie sausi ir lūžinėjantys.“

Pavasarį ir vasarą kaip niekada norisi keistis. „Mados tendencijos egzistuoja, tačiau gražiausia spalva yra ta, kuri žmogui labiausiai patinka, - įsitikinusi R.Savickienė. – Mada – tik rekomendacijos ir idėjų šaltinis.“

Plaukų stilistas V.Ščiupakovas mano, kad visiškai natūralu, jei kūnas ir mūsų dvasios būsena reaguoja į aplinkos pokyčius: „Žiemą norisi slogesnių, ramesnių spalvų, pavasarį jaučiame netgi drastiškų pasikeitimų poreikį. Ne kartą tai patyriau – blondinės nori tamsėti, o tamsiaplaukės – šviesėti“.

Kokios spalvos madingos šį pavasarį ir vasarą? V.Ščiupakovas teigia, kad šių metų stilistika – nuostabi, nes stengiamasi pabrėžti natūralumą. Plaukų spalvos – jokia išimtis.

„Jei esate šviesaus veido, venkite labai tamsių ir labai šviesių spalvų, rinkitės gaivą – skaisčiai rudą. Jei esate strazdanota, nebandykite strazdanų slėpti, šį sezoną jos ypatingai madingos, rinkitės vario spalvą savo plaukams. Esate išraiškingų veido bruožų ir žydrų akių – žvelkite į šviesias spalvas. Rudakėms, beje, jų irgi nereikia bijoti, tik ieškokite šaltesnio, nebijokite melsvo ar violetinio. Madinga išlieka šokoladinė, tik ją reiktų atgaivinti šviesesnėmis sruogomis. Jei esate natūralistė ir renkatės ramesnį atspalvį, pagyvinkite jį kelių spalvų sruogomis. Vasarą nebijokite ryškių spalvų – tikrai sulauksite praeivių dėmesio“.

Dažyti plaukai, žinoma, reikalauja ypatingos priežiūros. Salono „Gražvalda“ vadovė R.Savickienė pataria šviesiaplaukėms bent du kartus per savaitę būtinai naudoti stiprias, maitinančias kaukes. Į rankšluostį įsuktus plaukus būtina palaikyti bent 15-20 minučių. Tamsiaplaukėms puikiausiai tinka lengvi kondicionieriai.

„Svarbiausia, visoms reiktų nepamiršti, kad po šampūno, kondicionieriaus ar plaukų kaukės džiovinti karštu oru plaukų nereiktų. Jei vis dėlto, džiovinate, papurkškite juos vandeniu. Ant sausų plaukų ypatingai tinka lašelis plaukų aliejaus.

Paroda „Pelenė“ vyks balandžio 10-12 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Parodoje dalyvaus per 250 įmonių iš Lietuvos ir užsienio, vyks daugiau kaip 20 renginių specialistams, ypač daug jų skirti plaukų kirpimo ir dažymo naujovėms.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt