12
Kitas

Toliau

Bet, kaip informuoja womanitely.com, yra puikių naminių priemonių, kurios padės sumažinti akių paburkimą. Visos ryte norime atrodyti gaivios, pailsėjusios, o paburkusios akys – menkas džiaugsmas, ypač jei laukia svarbus susitikimas. Taigi jūsų dėmesiui – septynios puikios naminės priemonės, sumažinsiančios akių paburkimą.

1. Pienas

Ar žinojote, kad šaltas pienas – puiki priemonė nuo akių paburkimo? Piene daug riebalų, kurie aplygins odą, taip pat yra amino rūgščių, baltymų, vitaminų A, D, pieno rūgšties, kurie padeda išsivaikščioti maišeliams po akimis. Pamirkykite švarų virtuvinį rankšluostėlį į šaltą pieną, užsidėkit ant akių ir pagulėkite 15 min.

2. Agurkų riekelės

Viena iš seniausiai žinomų ir viena iš veiksmingiausių priemonių nuo akių paburkimo – agurkų riekelės. Agurkuose gausu flavonoidų, antioksidantų, kurie mažina patinimą, raudonumą, dirglumą, taip pat vėsina, skatina susitraukti išsiplėtusias kraujagysles, na ir taip mažina akių paburkimą. Užsidėkite aplink akis agurko riekelių ir pagulėkite apie 30 min. Arba sutrinkite trintuvu 2 agurkus, išspauskite sultis, įdėkite į šaldytuvą 20 min., paskui pamirkykite 2 vatos tamponus į agurkų sultis, užsidėkite ant akių ir pagulėkite 15 – 20 min. Paskui nuskalaukite drungnu vandeniu.

3. Kiaušinių baltymai

Kiaušinių baltymai mažina uždegimą, stimuliuoja kraujotaką. Kad greičiau praeitų akių paburkimas, išplakite kiaušinio baltymą, patepkite aplink akis ir 10 – 15 min. pabūkite. Paskui nuskalaukite drungnu ar šaltu vandeniu.

4. Žalios bulvės

Jei neturite po ranka agurkų, tiks ir žalių bulvių riekelės. Žaliose bulvėse yra sutraukiančių medžiagų, kurios ištrauks skysčių perteklių iš maišelių po akimis, taip praeis paburkimas. Nuskuskite bulvę, atpjaukite plonų griežinėlių ir uždėkite jų aplink akis. Pagulėkite apie 10 min. Arba sutarkuokite bulvę, uždėkite masės ant marlės, užsidėkite ant akių ir pagulėkite 10 – 15 min.
12
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)