Yra keletas būdų, kaip paspartinti medžiagų apykaitą. Pats patogiausias – padaryti tai pasirenkant teisingus maisto produktus. Taip, laimei yra tokio maisto, kuris gali padėti paspartinti jūsų medžiagų apykaitą. Pavyzdžiui, vienas prieskonis, kurį kasdien dedant į maistą galima paspartinti metabolizmą ir pasiekti norimą svorį.

Irano Medicinos mokslų universiteto specialistų atliktas tyrimas įrodė, kad šis prieskonis padeda numesti nemažai svorio. Tyrime dalyvavo 44 antsvorio turinčios moterys, kurios buvo padalintos į dvi grupes. Visos moterys iš abiejų grupių tris mėnesius valgė sveikus maisto produktus.

Maksimaliai per dieną galima buvo suvartoti 500 kalorijų. Skyrėsi tik tai, kad pirmoji grupė į 140 gramų paprasto jogurto papildomai įdėdavo 3 gramus į miltelius sutrintų kmynų. Antroji grupė suvalgydavo tiek pat jogurto, tik be kmynų.

Tyrimo rezultatai visiems sukėlė nuostabą. Pirmosios grupės moterys, kurios valgė jogurtą su kmynų milteliais, numetė 14 kilogramų daugiau nei antroji grupė, valgiusi jogurtą be kmynų.

Be to, buvo įrodyta, kad kmynai gali sumažinti riebalų kiekį organizme. Pirmoji grupė, kuri valgė jogurtą su kmynais, neteko 14,64 procento riebalų, tuo tarpu antroji – tik 4,91 procento riebalų.

Kmynai yra labai veiksmingi metant svorį ir mažinant riebalų kiekį dėl to, kad turi daug fitosterolio. Fitosterolis neleidžia organizme kauptis cholesterinui. Daug ekspertų taip pat mano, kad kmynai greitina medžiagų apykaitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)