Kad išvengtumėte intensyvaus alkio, geriau visą dieną pirmenybę teikti mažiems užkandžiams, o valgant pagrindinius patiekalus ekspertai pataria stebėti porcijos dydį, rašoma „Eatthis“.

Gerai kramtykite maistą. Jei valgote per greitai arba valgydami kalbate, vadinasi, nekramtote maisto tiek, kiek turėtumėte. Dėl to jūsų virškinimo sistemai gali tekti sunkiau dirbti, kad apdorotų maistą, todėl gali išsipūsti pilvas.

Mėgaukitės draugija. Šis patarimas aktualus per šventes. Mitybos specialistai pabrėžia, kad per šventę geriau sutelkti dėmesį į bendravimą su artimaisiais, o ne į patį maistą.

Skirdami laiko pokalbiams ir mažiau dėmesio skirdami maistui, galite sulėtinti valgymo procesą ir mažiau persivalgyti.

Vis dėlto mitybos specialistai pastebi, kad yra 8 būdai, kaip atsikratyti pilvo pūtimo, jei vis dėlto persivalgėte.


Imbieras gali palengvinti pilvo pūtimą. Jis pasižymi žarnyną raminančiomis savybėmis ir mažina dujų susidarymą, todėl sumažina pilvo pūtimo pojūtį.

Galite čiulpti imbierinius saldainius, gerti imbierinę arbatą arba po valgio valgyti marinuotą imbierą. Be to, imbieras gali sumažinti pykinimą.

Vanduo. Skysčiai būtini, kad visas maistas pereitų per virškinamąjį traktą. Kai esate dehidratuoti, virškinimo organai gali būti mažiau sutepti, o tai turi įtakos virškinimui. Jei po valgio dažnai jaučiate pilvo pūtimą, įvertinkite, kiek vandens išgeriate per dieną.

Judėjimas yra dar viena puiki sveiko virškinimo skatinimo priemonė. Po valgio pasistenkite užsiimti kokia nors lengva veikla. Tai gali būti namų ruošos darbai arba pasivaikščiojimas po apylinkes.

Judėjimas gali padėti virškinimui ir sumažinti pilvo pūtimą. Be to, pasivaikščiojimas netrukus po valgio gali padėti numesti svorio, o tai dar labiau pagerina bendrą sveikatą ir savijautą.

Gulėjimas ant šono gali būti naudingas virškinimui. Jei kamuoja pilvo pūtimas. Tai leidžia gravitacijai padėti virškinimo procesui, nes turinys juda per skrandį ir žarnyną.

Be to, tyrimais nustatyta, kad gulint ant kairiojo šono gali sumažėti su rėmeniu susijusių simptomų dažnumas.

Retkarčiais pučiant pilvą gali padėti be recepto parduodamas virškinimo fermentų papildas, kurio sudėtyje yra kelių skirtingų rūšių fermentų.

Kartais pilvo pūtimas atsiranda dėl to, kad virškinamasis traktas yra perkrautas maistu, kurį jis turi apdoroti. Kad to išvengtumėte, valgykite nedideliais kiekiais.

Jei pilvo pūtimas pasireiškia po pietų, venkite didelės vakarienės, o likusią dienos dalį valgykite du ar tris mažus patiekalus.

Lengvai virškinamas maistas taip pat gali padėti, todėl išbandykite sultinio pagrindu pagamintą sriubą kaip vieną iš mažesnių patiekalų, kad sumažintumėte pilvo pūtimą.

Venkite gazuotų gėrimų, nes gazuoti gėrimai gali padidinti pilvo pūtimo jausmą, todėl po persivalgymo gali atsirasti daugiau nemalonių pojūčių.

Nors skysčiai yra svarbūs mažinant pilvo pūtimą, tačiau gazuotas vanduo ir gazuoti gėrimai gali pabloginti situaciją. Venkite gazuotų gėrimų prieš pat valgį, valgio metu ir po jo.

Kaip ir virškinimo fermentai, naudingosios žarnyno bakterijos atlieka svarbų vaidmenį virškinant. Laikui bėgant probiotikai taip pat gali išsibalansuoti, todėl kasdieniai maisto papildai gali būti naudingi pilvo pūtimui mažinti.

Nors probiotikų papildų vartojimas iš karto po valgio gali smarkiai nepagerinti pilvo pūtimo, kasdienis jų vartojimas gali sumažinti virškinimo diskomforto tikimybę net ir persivalgius.

Kodėl persivalgoma


Ekspertai pastebėjo, kad žmonės dažniausiai persivalgo per šventes, kai yra maisto produktų, kurių nevalgome kasdien.

„Lengva pasinerti į džiaugsmą ir šventes arba griebtis maisto kaip būdo nerimui ir stresui įveikti. Tačiau ir viena, ir kita prisideda prie persivalgymo“, – sakė psichologė ir valgymo sutrikimų specialistė Kate Craigen.