Medikai tikina, kad saldumynai ne tik nekenkia figūrai, o priešingai – padeda maitintis disciplinuočiau, nepersivalgyti. Tiesiog saldumynų reikia valgyti saikingai, o svarbiausia – tinkamu laiku.

Nedidelė porcija deserto padės apmalšinti vilko apetitą, jeigu dėl kažkokios priežasties nepavalgėte pietų. Tokiu atveju dietologai netgi rekomenduoja iš pradžių suvalgyti gabalėlį šokolado, pora saldainių, gabalėlį torto ar ledų. Jų teigimu, tada į kraują greitai patenka gliukozės ir sumažėja alkis, na o tada žmogus gali neskubėdamas, ramiai pavalgyti, sumažėja tikimybė persivalgyti.

O saldumynų užkąsti, siekiant energijos, medikai nepataria. Cukrus mažina vitamino B1 kiekį organizme. Padariniai – staigus nuovargis, raumenų silpnumas, neurastenija, depresija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)