Skausmas mylintis

Mylintis juntamas skausmas gali būti ženklas, jog jums paprasčiausiai nepakako įžanginių glamonių arba jūsų partneris, apakintas aistros, tiesiog per grubiai elgiasi. Tačiau neretai moterys skausmą mylintis jaučia dėl tam tikrų sveikatos problemų. Specialistai skausmą mylintis skirsto į paviršinį ir gilųjį. Pati įprasčiausia išorinio skausmo (kai skauda išorinių lytinių organų ir makšties srityje, paprastai vos pradėjus mylėtis) priežastis yra įvairiausi uždegimai: makšties prieangio liaukų, išorinių lyties organų ir daugybė kitų. Tokios problemos dažniausiai vargina jaunas moteris. Giluminis mylintis juntamas skausmas gali būti susijęs su mažojo dubens organų ligomis. Tokius skausmus neretai sukelia ir cistos, rašo woman.delfi.ua.

Niekaip nepasiekiamas orgazmas

Egzistuoja daugybė priežasčių, kodėl moterims niekaip nepavyksta pasiekti palaimos viršūnės. Viena iš tokių – cukrinis diabetas. Sergant šia liga, sutrinka kraujotaka ir sumažėja jautrumas. Kitais žodžiais tariant, lytiniai organai prasčiau aprūpinami krauju ir tampa ne tokie jautrūs stimuliacijai.

Makšties sausumas

Dauguma žino, jog makšties sausumas – vienas iš artėjančios menopauzės simptomų. Tačiau jeigu menopauzės laukti jums, švelniai tariant, dar per anksti, gali būti, jog makšties sausumas jums sufleruoja apie rimtas širdies ir kraujagyslių ligas. Be to, makšties sausumu dažniau skundžiasi rūkančios moterys.

Seksualinio apetito sumažėjimas

Tiek ir vyrų, tiek ir moterų seksualinio apetito dydį lemia hormonas testosteronas. Iki menopauzės likus keleriems metams testosterono kiekis moters organizme pradeda laipsniškai mažėti, tad ir susidomėjimas seksu pradeda blėsti.

Seksas tampa nebeįdomus

Prarastas susidomėjimas dalykais, kurie anksčiau teikdavo daug džiaugsmo (į šį sąrašą patenka ir seksas) – vienas iš dažniausiai pasitaikančių klinikinės depresijos požymių. Šiai ligai gydyti specialistai skiria antidepresantus. Svarbu nepamiršti, jog tokie vaistai taip pat gali sumažinti norą mylėtis.

Nemalonus makšties kvapas

Pagrindinė nemalonaus makšties kvapo priežastis – bakterinė vaginozė. Ligą sukelia naudingųjų ir blogųjų bakterijų makšties terpėje pusiausvyros sutrikimas.

Šlapimas mylintis

Mylintis šlapimas išsiskirti neturėtų. Nevalingas šlapimo išsiskyrimas sueities metu byloja apie streso sukeltą šlapimo nelaikymo problemą, kuri pradeda varginti nusilpus dubens raumenims. Dažniausiai tokių sveikatos problemų kyla po gimdymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)