Naujausia tendencija – berti į kavą druskos. O įdomiausia, kad ji pagrįsta moksliškai, rašoma independent.co.uk.
Tyrimas parodė, kad druskos jonai sušvelnina kavos kartumą ir paryškina jos skonį.
Nereikia berti druskos į kiekvieną kavos puodelį, bet jei kava iš tiesų karti, kelios kruopelės druskos padarys ją gardesnę.
Taigi jei užsisakėte kavos, o nuo pirmo gurkšnio persikreipė veidas, įberkite truputį druskos.
Ne pirmą kartą patariama berti į gėrimą druskos. Vyno žinovai yra sakę, kad druska subalansuoja pigaus vyno skonį, suteikia jam švelnumo.
Buvęs „Microsoft“ darbuotojas Nathanas Myhrvoldas padarė šį atradimą per vakarėlį – jis įbėrė druskos į vieno iš svečių vyno taurę. Paaiškėjo, kad vynas pasidarė skanesnis.
Berdami druskos į kavą nepersistenkite ir nepadauginkite – priešingu atveju kava pasidarys dar neskanesnė.