Naujausia tendencija – berti į kavą druskos. O įdomiausia, kad ji pagrįsta moksliškai, rašoma independent.co.uk.

Tyrimas parodė, kad druskos jonai sušvelnina kavos kartumą ir paryškina jos skonį.

Nereikia berti druskos į kiekvieną kavos puodelį, bet jei kava iš tiesų karti, kelios kruopelės druskos padarys ją gardesnę.

Taigi jei užsisakėte kavos, o nuo pirmo gurkšnio persikreipė veidas, įberkite truputį druskos.

Ne pirmą kartą patariama berti į gėrimą druskos. Vyno žinovai yra sakę, kad druska subalansuoja pigaus vyno skonį, suteikia jam švelnumo.

Buvęs „Microsoft“ darbuotojas Nathanas Myhrvoldas padarė šį atradimą per vakarėlį – jis įbėrė druskos į vieno iš svečių vyno taurę. Paaiškėjo, kad vynas pasidarė skanesnis.

Berdami druskos į kavą nepersistenkite ir nepadauginkite – priešingu atveju kava pasidarys dar neskanesnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)