Priežastys, dėl kurių gali nusilpti ir gausiai slinkti plaukai:

1. Mažakraujystė, geležies stoka gali nulemti plaukų būklę.

2. Gimdymas - daugumai pagimdžiusių moterų po poros mėnesių pradeda gausiai slinkti plaukai ir jos išsigąsta, tačiau tokiu atveju nepadės jokios kitos priemonės - tik laukimas, kol visi hormonai vėl susitvarkys.

3. Stresas ir įtampa ne tik skatina plaukų slinkimą, lėtesnį naujų plaukų augimą bet ir nulemia jų išvaizdą, sveikatos būklę.

4. Mityba - plaukų išvaizda parodo visą organizmo būklę. Labai svarbu jūsų mityba. Kad plaukai būtų sveiki ir gražūs, valgykite kuo daugiau žalių daržovių, vaisių, produktų, turtingų omega 3 - lašišos, graikinių riešutų, svarbu vartoti ir baltymų, kurie sustiprina plaukus. Atsisakykite alkoholio, tabako ir dirbtinių stipriklių turinčių maisto produktų.

5. Dažnas džiovinimas karšta oro srove - dažnas plaukų džiovinimas sausina plaukus, todėl galiausiai jie pradeda slinkti. Patartina vengti ir plaukų tiesintuvo.

6. Plaukų dažymas - nedažykite plaukų dažniau nei kas 6-8 savaites.

7. Šlapių plaukų šukavimas - geriau šukuokite sausus plaukus, taip jų išslinks mažiau, jei vis dėlto šukuojate drėgnus plaukus, patariama naudoti retas šukas.

Ar jūs turite plaukų slinkimo problemą?

Patikrinsite lengvai: paimkite truputėlį savo plaukų (20-30), laikykite juos tarp nykščio ir smiliaus. Patraukite lėtai, bet tvirtai, jei ištraukiate daugiau nei 6 plaukus, tuomet galite turėti plaukų slinkimo problemą. Tačiau tai gali patvirtinti tik gydytojas.

Nepamirškite, kad gausiai slenkantys plaukai gali įspėti ir apie rimtą ligą, tad jei pastebite, kad turite šią problemą, apsilankykite pas gydytoją.

Daugiau skaitykite www.vitaminai.lt