Pasirodo, kad saulės stimuliacija yra niekinė, jei ji nėra pakilusi pakankamai aukštai. Kad saulė veiktų kaip vitamino D gamybos stimuliatorius, ji turi būti pakilusi ne žemiau kaip per 50 laipsnių nuo horizonto (90 proc. – tai padėtis tiesiai virš galvos). Idealiu atveju saulė turėtų šviesti į viršugalvį: kuo arčiau šios padėties ji atsiduria, tuo labiau skatina vitamino D gamybą. Tokiu atveju konkretų vitamino D kiekį organizmas pagamins greičiau nei tada, kai sąlygos bus mažiau palankios, rašoma natureprovides.com.

Tokiomis idealiomis sąlygomis vasarą prieš vidudienio saulę užtektų praleisti vos 15 minučių per dieną ir tokios trukmės seansų visiškai pakaktų vitamino D atsargoms pasipildyti nesukeliant grėsmės odai. Bet yra esminis klausimas – kaip dažnai mes tas idealias sąlygas turime?

Šešėlio taisyklė leis lengvai pasitikrinti

Kaip išsiaiškinti, ar saulė jau pakilusi per 50 laipsnių nuo horizonto? Visada galima kliautis šešėliu:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)