Iki šiol saugau spintoje senus daiktus – megztinius, kuriais galiu tris kartus apsisiausti, plačias kelnes. Juokinga ir baisu, kad anksčiau vos į juos tilpdavau“, – prisimena Olga.

Vaikystėje Olga griežtai rūpinosi figūra – šoko baletą, mokėsi modelių mokykloje. Įprotis riboti maistą buvo įtvirtintas per daugelį metų. Kai įstojo į choreografijos mokyklą, svėrė vos 50 kilogramų.

Paskui ištekėjo, pastojo ir staiga... atsirado žvėriškas apetitas.

„Kirtau viską iš eilės – tortus, bandeles, virtinius. Raminau save – jei vaikas reikalauja, nereikia nieko sau drausti“, – pasakojo Olga. Ji galvojo – vos pagimdys, svoris pats ištirps. Vieną gražią dieną Olga atsistojo ant svarstyklių ir savo akimis nepatikėjo – per metus sugebėjo „privalgyti“ 70 kilogramų.

Buvusiai manekenei nešioti maišus primenančius drabužius buvo nepakeliama. Ir norėjosi, kad dukrelė turėtų gražią mamą. O vyrui, kuris vedė baleriną, kaip jaustis?

„Jis buvo labai supratingas ir stipriai mane palaikė, – prisimena Olga. – Nesijuokė, nesigėdino, nemelavo, kad apvalumas man tinka, tiesiog buvo šalia.“

Ji pradėjo bėgioti, tačiau tai nepadėjo, svarstyklių rodyklė sustojo vietoje, tarsi priklijuota.

„Tada pradėjau greitai vaikščioti, vaikščiodavau po dvi valandas per dieną. Bandeles ir tortus pakeičiau žaliomis ir troškintomis daržovėmis, valgiau vištieną, antieną, virtą mėsą. Po šešių vakaro – nė kąsnelio. Visą laiką dariau pratimus pilvo presui, net kai televizorių žiūrėdavau. Kam veltui leisti laiką?

Per metus Olga sulieknėjo 30 kilogramų. Lieknėjimo įkarštyje moteris suprato, kad vėl laukiasi. Karčios patirties pamokyta ji nusprendė šį kartą nepaleisti vadžių iš rankų. Valgė saikingai, mankštinosi, jei užsinorėdavo saldumynų, sugrauždavo ruginių džiuvėsėlių. Kai mažyliui sukako metukai, Olga pasiekė išsvajotus 60 kilogramų.

„Maitinant krūtimi man, kaip ir daugeliui mamyčių, nuolat kildavo noras ką nors sukrimsti. Bet vos atidariusi šaldytuvą, sakydavau sau – taip pamaitinai vaiką, bet kalorijų nesudeginai, kam tada užkandis? Reikia sudeginti kalorijų daugiau nei suvalgai, antraip jos nusės ant šonų.“

Pastaruosius 10 metų Olgos svoris stabilus – apie 65 kilogramai.

„Jokių ypatingų žygdarbių neatlieku. Vasarą su sūnumi pabėgioju, namuose darau paprastus pratimus pilvo presui, tempimo pratimus. Valgau dažnai – kas 2,5 valandos, nedidelėmis porcijomis. Keptų, rūkytų gaminių, saldumynų apskritai nevalgau, labai mėgstu ant grotelių keptas daržoves. Darau iškrovos dienas. Manau, kiekvieno kelias į lieknėjimą individualus, įsiklausydamas į savo organizmą kiekvienas gali rasti savo būdą atsikratyti nereikalingų kilogramų. Žinoma, svarbiausia – nepersivalgyti.

178 cm ūgio jauna moteris vienu metu svėrė 120 kilogramų, dabar sveria 65 kilogramus.

Komentuoja akušeris-ginekologas Aleksandras Afanasjevas:

„Normalus besilaukiančios moters svorio padidėjimas – apie 10 – 12 kilogramų. Jei svoris stipriai padidėja, tai gali būti endokrininės sistemos ligų, toksikozės ir pan. požymis. Bet jei nėra patologijos, nevaldomą apetitą reikia kontroliuoti. Tai ne pats tinkamiausias laikas lieknėti, nereikėtų stiprinti pilvo preso, bet tai ir ne liga, kad ištisomis dienomis reikėtų gulėti lovoje. Reikia daugiau judėti, vaikščioti, lankyti baseiną, į mankštas besilaukiančioms, kurios stiprina raumenis būsimam gimdymui.

Viduržemio jūros dieta nepakenks ir kitų kraštų gyventojams

Šios dietos efektyvumas pagrįstas moksliškai, be to, ji saugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų bei diabeto, – aiškina mitybos specialistas Olegas Medvedevas. – Jos pagrindas – saikingas gyvulinės kilmės riebalų vartojimas, didesnis augalinių aliejų – alyvuogių, rapsų, saulėgrąžų – vartojimas. Juose yra nesočiųjų riebalų, kurie mažina cholesterolio lygį kraujyje. Svarbus komponentas – jūros gėrybės (žuvis, krevetės), kuriose mažai cholesterolio ir daug omega 3 riebalų rūgščių.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)