Amerikiečių aktorė Jennifer Aniston, serialo ,,Draugai” žvaigždė taip maitinasi jau ne vienerius metus. Joga, dietos, dietos, joga. Kitaip negalima: Jennifer linkusi pilnėti ir jaunystėje buvo putlutė. „Aš maitinausi baisiai,- prisimena aktorė,- mėsainiai, keptos bulvytės, majonezas”. Tačiau norėdama gauti tokį viliojantį vaidmenį seriale „Draugai”, turėjau pakeisti savo mitybą”.

Pirmiausia Jennifer atsisveikino su balta duona, baltu cukrumi, apdirbtais avižiniais dribsniais pusryčiams, baltais ryžiais, bulvėmis. Antra, įtraukė į savo valgiaraštį daugiau daržovių (serialo filmavimo metu ji 10 metų kasdien valgydavo daržovių salotas ir vos nepradėjo jų nekęsti) ir pieno produktų (kalcis ir baltymai organizmui visada reikalingi). Trečia, aktorė pradėjo gerti daugiau vandens. Jennifer geria paprastą negazuotą geriamą vandenį, nes, kaip ji teigia, skysčiai valo organizmą ir padeda numesti nereikalingą svorį.
Jennifer Aniston

Šie mitybos principai būdingi daugeliui dietų. Tačiau ta, kurios laikosi Jennifer, Holivude vadinama ,,zonų dieta”. Ją sukūrė amerikietis Barry Sears. Laikydamasi šios dietos Jennifer valgydavo tris kartus per dieną, dar du kartus užkandžiaudavo. Dietos esmė – 40% sudėtingų angliavandenių, 30% baltymų, 30% riebalų.

Jennifer psirinko šią dietą dar ir dėl to, kad ji, būdama labai užsiėmusi, negali reikiamu momentu valgyti sveiko maisto. Dietos patiekalai nesudėtingi, užkandžiauti galima ir riešutėliais.

Laikydamasi tokios dietos, Jennifer numetė 14 kg. „Zonų dieta”, pasak jos sudarytojo, padeda ne tik atsikratyti viršsvorio, bet ir sumažina širdies, onkologinių ir kitų susirgimų riziką. Nors, kaip rašoma spaudoje, būtent dėl šios dietos aktorė turi vaisingumo problemų.

Vaikiška paguoda

Visai neseniai Jennifer Aniston susižavėjo nauja dieta, kurią sugalvojo amerikiečių dietologė Tracy Anderson. Viskas, ko reikia, tai 14 nedidelių indelių kūdikių maistelio: daržovių, vaisių, mėsos tyrelių. Taip pat į meniu įeina viena normali suaugusiųjų maisto porcija (kruopų, neriebios vištienos ar daržovių su alyvuogių aliejumi patiekalai).

Be abejo, žvaigždė nesivargina pirkti tyrelių prekybos centruose – analogiškus patiekalus iš aukščiausios klasės produktų jai ruošia asmeninis virėjas. Pavyzdžiui, kriaušių tyrelės su cinamonu ar pertrinta dietinė mėsa su daržovėmis. Atsimenate filmą „Apsimesk mano žmona”? Būtent filmuodamasi šiame filme Jennifer ir maitinosi „vaikiškai”.

Sportas

Jennifer – patyrusi jogė. Jau daug metų ji ištikima Budokon sistemai, apimančiai jogą, tekvondo ir džiu-džitsu. Kompaniją jai palaiko kolegė iš „Draugų” Courteney Cox. Būtent joga padėjo Jennifer atsigauti pos skyrybų su Bradu Pittu. Dabar tai jau tapo jos gyvenimo būdu. „Aš užsiiminėju joga kasdien po 20 min. arba triskart per savaitę po valandą, - teigia žvaigždė. –Jeigu fizinis krūvis reguliarus, galiu valgyti viską”.

Dar Jennifer praktikuoja Pilatesą ir bėgioja lauke. Prieš kiekvieną jogos praktiką ji dar 20 minučių bėga ant bėgimo takelio.

Be to, ji metė rūkyti. Po to, pasak jos, priaugo porą kilogramų. Tačiau greitai jų atsikratė, nes kas jau kas, o ši aktorė žino, kaip reikia lieknėti.

Reguliaraus fizinio krūvio ir dietų rezultatas akivaizdus – Jennifer įvairiuose interviu ne kartą minėjo, kad taisyklingos mitybos dėka gerokai pagerėjo jos odos būklė. Šiandien ji sveria 53 kg., jos ūgis 165 cm.

Jai nėra ko slėptis – ji drąsiai rodosi su maudymosi kostiumėliu, JAV reklamuoja populiarų mineralinį vandenį. Nieko stebėtino – kaip nulietos kojos, plokščias pilvas, lieknas liemuo – būdama 43 metų žvaigždė atrodo taip, kaip ir pirmąją serialo „Draugai” filmavimo dieną. Ir netgi geriau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)