Išsiplėtusios venos – dažnas reiškinys, bet tai ženklas, kad kraujagyslės nėra sveikos. Labai dažnai tai – giliųjų venų trombozės požymis.

Patinimą galima sumažinti specialiomis kojinėmis, ilgai vaikštant, taip pat patartina avėti patogius batus. Išsiplėtusias venas operuoja, atlieka lazerinę terapiją.

Tiesa, alternatyviosios medicinos šalininkai įsitikinę, kad taip toli eiti nereikia ir siūlo natūralių priemonių bei dietų. Tiesa, pirmiausia vertėtų pasitarti su gydytoju, ar išsiplėtusios venos – vienintelė problema.

Koks dietos nuo išsiplėtusių venų poveikis

Specialios dietos laikomasi tam, kad kraujagyslės tinkamai funkcionuotų ir kad nebūtų krešulių rizikos. Tiksliau sakant, tai net ne dieta, o tam tikras mitybos būdas. Patariama valgyti produktų, turinčių rūgšties, eterinių aliejų, natūralių fermentų, vitaminų, antioksidantų ir taninų.

Veiksminga dieta nuo išsiplėtusių venų

Tokios dietos rezultatai turėtų pasijusti po mėnesio, dieta turėtų būti 100 pro. saugi.

Ko patartina valgyti:

Ląstelienos. Ji normalizuoja žarnyno veiklą. Tiesa, jei ląstelienos per daug, ji gali apsunkinti maistingų medžiagų įsisavinimą.

Ląstelienos yra kukurūzuose, baltosiose pupelėse, avokaduose, neskaldytų grūdų miltų makaronuose, ruduosiuose ryžiuose, lęšiuose, kriaušėse, artišokuose, avižose, avietėse, žirneliuose, brokoliuose, obuoliuose, migdoluose ir miežiuose.

Uogų. Negydomos išsiplėtusios venos vis ryškės, taigi nepamirškite valgyti daugiau uogų – juose esantys taninai atpalaiduos kraujagysles, sumažins kraujo krešulių riziką.

Vitamine C. Tai natūralus antioksidantas, kuris saugo ląsteles, stiprina jų sieneles. Vitamino C yra žaliuose vaisiuose, jų ir valgykite, užuot vartoję sintetinius papildus. Ypač patartina valgyti citrusinių vaisių, brokolių ir paprikų.

Rekomendacijos dėl maisto ir gėrimų

Venkite greitojo maisto, gazuotų gėrimų. Mažinkite porcijas. Venkite riebaus maisto, valgykite daugiau vaisių, daržovių ir lašišos (joje daug omega trys riebalų rūgščių).

Kaštonų žievės arba lapų arbata. Žievę ir / ar lapus užpilkite verdančiu vandeniu, 15 min. palaukite, tada gerkite. Ši arbata mažina niežulį, skausmą, uždegimus. Negerkite daugiau nei trijų puodelių per dieną.

Mėlynių arbata. Ja gydomi ginekologiniai sutrikimai, priešmenopauzinis sindromas, priešmenstruacinis sindromas ar menstruacijų ciklo sutrikimai. Mėlynių arbatos gerkite, jei sutriko kraujotaka, ji stiprina ląsteles. Atkreipkite dėmesį – ši arbata gali sumažinti cukraus lygį kraujyje, tad jei sergate diabetu, pirmiausia pasitarkite su gydytoju.

Mitybos nuo išsiplėtusių venų patarimų nepatartina laikytis, jei sergate diabetu, laukiatės, vartojate nuskausminamuosius, kraują skystinančius vaistus, ruošiatės operacijai.

Jei laikantis mitybos patarimų nepastebite jokio pagerėjimo arba netgi prasčiau pasijutote, nedelsdami kreipkitės į medikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)