Kai kalbama apie smegenų sveikatos apsaugą, yra keletas būdų, kaip ją užtikrinti, ir ne paslaptis, kad mityba yra vienas iš jų.

Pasak ekspertų, yra vienas produktas, kurio turėtumėte vengti, kad apsaugotumėte savo smegenų sveikatą, praneša žurnalas „Parade“.

Specialistų teigimu, itin perdirbti ir stipriai saldinti maisto produktai ypač kenkia smegenims ir organizmo sveikatai apskritai.

Vis dėlto gydytoja gastroenterologė Supriya Rao įvardijo vieną konkretų produktą, kurio niekada neturėtumėte valgyti, jei tikrai norite apsaugoti savo smegenų sveikatą.

Pasak jos, blogiausias maistas joms (ir bendrai sveikatai) yra šoninė bei bei kita perdirbta mėsa. Tačiau šoninę gydytoja išskyrė kaip ypač kenksmingą.

„Pasaulio sveikatos organizacija apdorotą mėsą priskiria 1 klasės kancerogenams. Tai iš esmės reiškia, kad yra pakankamai įrodymų, kad perdirbta mėsa gali sukelti vėžį", – sakė ekspertė.

Be to, šoninė ne tik perdirbama, bet ir dažnai saldinama.

„Visavertė, augalinė mityba ir itin apdoroto maisto kiekio mažinimas padeda mūsų kūnui ir smegenims funkcionuoti aukštesniu lygiu. Kai valgome tonas apdoroto maisto, atsitinka priešingai. Toks maistas sukelia uždegimą, kuris gali pažeisti kraujagysles, aprūpinančias smegenis krauju, reikalingu optimaliam jų funkcionavimui", – pridūrė gydytojas.