Preparatas dabar yra paskutinėje gamybos stadijoje ir jau atliekami bandymai su savanoriais. Mokslininkai pagaliau atskleidė paslapties skraistę ir papasakojo apie šį įdomų preparatą.

„Kalbame ne apie vaistą, o apie biologiškai aktyvų maisto papildą. Tačiau ne visai įprastą. Mūsų priemonė pagaminta druskos pagrindu. Valgomosios, tačiau ne įprastos gamtinės, o gautos iš žmogaus ašarų. Taip ją ir pavadinome - „Salt Made From Tears“, - sako farmacijos įmonės mokslinio skyriaus vadovas profesorius Devidas Šaironas.

- Kaip gimė tokia keista idėja?

Ją pakuždėjo Londono firma „Studio Weave“ (SW). Būtent ji ėmė pardavinėti ašarų druską kaip egzotišką maisto produktą. Susidomėję mes atlikome biocheminę jos analizę. Paaiškėjo įdomus dalykas: be natrio ir chloro, produkte buvo tam tikras kiekis hormoninių medžiagų, kurių nėra ir negali būti įprastoje druskoje.

Sudarę kontraktą su SW, mes įsisavinome šios medžiagos gamybą reikiama koncentracija (žmogaus ašaras sudaro 99 procentai vandens, o druskos ir hormonų - tik vienas procentas). Šiuo vienu procentu iš vieno mililitro galima praturtinti iki dešimties kilogramų valgomosios druskos. Taip gavome bioaktyvų papildą su hormoninės korekcijos funkcija.

Skirtingai nuo sintetinių hormoninių preparatų, ašarų druską galima vartoti kaip homeopatinį vaistą tris kartus per dieną - per pusryčius, pietus ir vakarienę. Tiesiog dedate tam tikrą jos kiekį kaip įprastą druską į maistą.

- Tačiau iš kur galima gauti tiek ašarų, kad iš jų išgarintumėte druską?

Taip, ašarų donorai - medicinos naujovė. Tačiau jie yra. Vieno ar kito veiksnio sukeltos ašaros surenkamos į specialius mėgintuvėlius. Iš tikro hormoninių medžiagų ten tiek daug, kad labai daug ašarų nereikia. Pakanka septynių lašų praturtinti ašarų druska bet kokią kitą druską. Mes naudojame įprastą valgomąją ir jūros.

Dabar vyksta proceso aprobavimas laboratorijos sąlygomis. Tačiau gamybos procesui sustyguoti reikės daugiau. Mes planuojame atidaryti kelis donorų punktus Londono apylinkėse. Beje, mūsų produkcija jau susidomėjo farmacininkai iš Sankt Peterburgo. Jei ten bus atidarytas mūsų filialas - o dėl to jau deramasi - ašarų priėmimo punktai atsiras ir Rusijoje.

- Kokiais atvejais vartojama iš ašarų pagaminta druska?

Sumažėjus libido, nusilpus vyrų erekcijai, esant moterų anorgazmijai, bendram tonusui pakelti. Trumpiau tariant, visais atvejais, kai reikia hormoninio fono korekcijos.

Ašarų druska skirstoma į penkias rūšis. Eksperimentų keliu nustatėme, kad hormonų kiekis ašarose priklauso nuo... priežasties, dėl kurios žmogus verkė. Pavyzdžiui, džiaugsmo ir laimės ašarose yra serotonino ir endorfino - laimės hormonų, estrogeno (moterims). Neviltis ir baimė pripildo ašaras adrenalino, tonizuojančio visus organus.

Pykčio ašaros - oksitocino (seksualinės traukos hormono). Čiaudant išsiskiriančiose ašarose yra dopamino. Tačiau įdomiausios yra ašaros be emocijų, gautos panaudojus svogūnus: jose yra hormono, padidinančio spermos kiekį, spermatozoidų koncentraciją ir judrumą, ir hormono, stimuliuojančio testosterono gamybą. Štai kodėl druska iš tokių ašarų itin svarbi vyrams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)