aA
Absoliutus sąžiningumas verslo pasaulyje – reiškinys retesnis, nei norėtųsi. Dauguma verslininkų nori sutaupyti.
5 kavinių ir restoranų gudrybės, kurios kenkia mūsų organizmui
© Shutterstock

Novate.ru pateikia penkias kavinių ir restoranų gudrybes, dėl kurių žmonės gali atsidurti pas gydytoją.

1. Patiekalai gruzdintuvėje

Karštame aliejuje iškeptuose patiekaluose yra kancerogenų. Kartais suvalgant patiekalų iš gruzdintuvės, nieko baisaus nenutiks. Bėda, kad maitinimo įstaigose aliejaus nekeičia kelias valandas, pusę dienos kepa tame pačiame aliejuje, o tai reiškia, kad klientams lėkštėse patiekiamos nedidelės onkologijos viruso porcijos. Aliejaus neskubama keisti, nes kiekvieną kartą į gruzdintuvę reikėtų supilti litrą aliejaus. Geriau nevalgyti gruzdintuvėje gamintų patiekalų.

2. Aperityvas

Restoranuose siūlo išgerti aperityvo, laukiant savo patiekalų. Jei tai bus puodelis kavos ar stiklinė vandens – nieko baisaus. Bet jei pasirinksite stipresnį gėrimą, jis neabejotinai padidins apetitą. Tai sena gudrybė – greičiausiai po pagrindinio patiekalo dar ko nors užsisakysite.

3. Ryte neužsakytų salotų realizavimas

Pirmą dienos pusę supjaustytos salotos laukia vakaro lankytojų. Jei tokių atsiranda, į ryte supjaustytas salotas įpilama alyvuogių aliejaus ar įdedama majonezo, taigi patiekalas atrodo šviežias. Gerai, jei ryte supjaustytas daržoves įdėjo į šaldytuvą. O jei ne? Įsidėmėkite – ridikėlis po 6 valandų ne šaldytuve virsta produktu, galinčiu stipriai sutrikdyti virškinimą. Paklauskite padavėjo, kada buvo pjaustomos salotos, ir stebėkite jo kūno kalbą.

4. Įtartinai pigus patiekalas dienos pabaigoje

Ar teko užsisakyti neįtikėtinai pigų patiekalą vakare? Ar jis buvo su mėsa ar raudonąja žuvimi? Jei atsakėte – taip, prisiminkite, ar vėliau nesijautėte prastai. Dažniausiai tokius patiekalus gamina iš žuvies ar mėsos, kurių galiojimo laikas baigiasi, taigi žymiai padidėja apsinuodijimo rizika. Dažniausiai tai pasakytina apie žuvies patiekalus, nes žuvis brangi ir greitai genda.

5. Sriubos iš užšaldytų sultinių

Ar maišelio su skysčiu nuotrauka kelia apetitą? Greičiausiai – ne. Tai – užšaldytas vištienos sultinys, kurį naudoja statuso neturintys restoranai, kad bet kada galėtų patiekti klientui sriubos su šviežiais ingredientais. Sultinys išverdamas, užšaldomas, o paskui jo atšildoma tiek, kiek būna sriubos užsakymų. O jei vištienos sultinys laikomas šaldiklyje jau kelias dienas? O jei jūsų sriubai sumaišo šviežią ir užšaldytą sultinį? Jau po ketvirtos dienos šaldytuve sultinys ima atsiduoti šiukšlių konteineriu.

Taigi reikia turėti omenyje restorano, siūlančio sriubą iš vištienos sultinio, lygį, kad neapsinuodytumėte ir neatsidurtumėte ligoninėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(57 žmonės įvertino)
2.7544

Top naujienos

„Vaisingumo klinikos“ tyrime finansų direktorius suimtas septynioms dienoms Prokuroras: Usonis prisipažino (104)

„Vaisingumo klinikos“ vadovai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdos įtariami slėpę pajamas ir taip...

Lietuvoje fiksuota nuo COVID-19 vakcinuoto žmogaus mirtis: pasireiškė nepageidaujama reakcija, bet su vakcina nesieja (7)

Lietuvos Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) gavo informacijos, kad po vakcinacijos nuo...

Estų medikas apie rekordinius COVID-19 skaičius: po dviejų savaičių prasidės košmaras (96)

Kaip teigia Estijos Talino ligoninės vadovas Arkadijus Popovas, ribojimus, kuriuos šalies valdžia...

Navickienė: ilginant nedarbo išmokų mokėjimą, reikėtų sprendimų dėl tarifų (53)

Iškilus diskusijoms dėl nedarbo sistemos peržiūrėjimo, o profsąjungoms siūlant mokėti nedarbo...

Politologai nesutaria, ar TS-LKD nepadarė klaidos (528)

Penktadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos ( TS-LKD ) iškelti...

Rekordinę ketvirtadienio šilumą jau savaitgalį keis grįžtantis šaltukas kitą savaitę laukiama tikro pavasario (28)

Vasario 25 – ąją Lietuvoje fiksuotas šilumos rekordas nuo pat 1989 – ųjų. Kybartuose...

Linas Jocius | D+

Atrado nišą, kaip papildyti piniginę: tai padėjo sukaupti pradiniam būsto įnašui, o per mėnesį yra pavykę uždirbti ir 1700 eurų (3)

Ar niekada nepagalvojote, jog jei yra dienų, kai nereikia automobilio, galite jį išnuomoti ir taip...

Dėl Maldyvuose mįslingai dingusios lietuvės artimieji kreipėsi į Kretingos policiją, paskelbta tarptautinė paieška Maldyvų pareigūnai: turime tvirtų įrodymų (488)

Beveik prieš dvi savaites Maldyvuose dingusios Giedrės Vaškytės šalies policija sako ieškojusi...

Rūta Lapė | D+

Kasdienybės herojai. Po dopingo skandalo valdžia nusivylęs Šuklinas nėrė į verslą ir patarimai, kaip išgarsėti ir parduoti savo idėjas (1)

Žymiausias Lietuvos kanojininkas Jevgenijus Šuklinas šiandien kviečia į savo namus Visagine ir...

Ir toliau kuria melagienas apie vakcinas: neva jos yra genų terapijos produktas (33)

Melagienų apie vakcinas nuo COVID-19 soc. tinkluose yra itin daug. Lietuvius visaip bandoma...