aA
Absoliutus sąžiningumas verslo pasaulyje – reiškinys retesnis, nei norėtųsi. Dauguma verslininkų nori sutaupyti.
© Shutterstock

Novate.ru pateikia penkias kavinių ir restoranų gudrybes, dėl kurių žmonės gali atsidurti pas gydytoją.

1. Patiekalai gruzdintuvėje

Karštame aliejuje iškeptuose patiekaluose yra kancerogenų. Kartais suvalgant patiekalų iš gruzdintuvės, nieko baisaus nenutiks. Bėda, kad maitinimo įstaigose aliejaus nekeičia kelias valandas, pusę dienos kepa tame pačiame aliejuje, o tai reiškia, kad klientams lėkštėse patiekiamos nedidelės onkologijos viruso porcijos. Aliejaus neskubama keisti, nes kiekvieną kartą į gruzdintuvę reikėtų supilti litrą aliejaus. Geriau nevalgyti gruzdintuvėje gamintų patiekalų.

2. Aperityvas

Restoranuose siūlo išgerti aperityvo, laukiant savo patiekalų. Jei tai bus puodelis kavos ar stiklinė vandens – nieko baisaus. Bet jei pasirinksite stipresnį gėrimą, jis neabejotinai padidins apetitą. Tai sena gudrybė – greičiausiai po pagrindinio patiekalo dar ko nors užsisakysite.

3. Ryte neužsakytų salotų realizavimas

Pirmą dienos pusę supjaustytos salotos laukia vakaro lankytojų. Jei tokių atsiranda, į ryte supjaustytas salotas įpilama alyvuogių aliejaus ar įdedama majonezo, taigi patiekalas atrodo šviežias. Gerai, jei ryte supjaustytas daržoves įdėjo į šaldytuvą. O jei ne? Įsidėmėkite – ridikėlis po 6 valandų ne šaldytuve virsta produktu, galinčiu stipriai sutrikdyti virškinimą. Paklauskite padavėjo, kada buvo pjaustomos salotos, ir stebėkite jo kūno kalbą.

4. Įtartinai pigus patiekalas dienos pabaigoje

Ar teko užsisakyti neįtikėtinai pigų patiekalą vakare? Ar jis buvo su mėsa ar raudonąja žuvimi? Jei atsakėte – taip, prisiminkite, ar vėliau nesijautėte prastai. Dažniausiai tokius patiekalus gamina iš žuvies ar mėsos, kurių galiojimo laikas baigiasi, taigi žymiai padidėja apsinuodijimo rizika. Dažniausiai tai pasakytina apie žuvies patiekalus, nes žuvis brangi ir greitai genda.

5. Sriubos iš užšaldytų sultinių

Ar maišelio su skysčiu nuotrauka kelia apetitą? Greičiausiai – ne. Tai – užšaldytas vištienos sultinys, kurį naudoja statuso neturintys restoranai, kad bet kada galėtų patiekti klientui sriubos su šviežiais ingredientais. Sultinys išverdamas, užšaldomas, o paskui jo atšildoma tiek, kiek būna sriubos užsakymų. O jei vištienos sultinys laikomas šaldiklyje jau kelias dienas? O jei jūsų sriubai sumaišo šviežią ir užšaldytą sultinį? Jau po ketvirtos dienos šaldytuve sultinys ima atsiduoti šiukšlių konteineriu.

Taigi reikia turėti omenyje restorano, siūlančio sriubą iš vištienos sultinio, lygį, kad neapsinuodytumėte ir neatsidurtumėte ligoninėje.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(52 žmonės įvertino)
2.6538

Top naujienos

Baltijos šalys Putinui užkliudė jautrią stygą: dabar sustoti jis neketina (124)

75-osios Antrojo pasaulinio karo pabaigos metinės – vienintelis būsimas renginys, kurį Rusijos...

Gydytoja papasakojo apie skydliaukės ir hormonų sutrikimus: pirmųjų simptomų nepastebėsite, bet paskui imsite byrėti (44)

Hormonai palaiko žmogaus gyvybę, be jų negalėtume funkcionuoti. Vieni hormonai reguliuoja...

Vilnius kai kur lenkia net Vokietijos miestus: Šimašius kalba apie dronų eismą (11)

Kaip teigia Silicio Slėnyje „kapitonu“ vadinamas verslininkas Steve'as Hoffmanas, po maždaug 5...

Į Lietuvą sugrįžęs Vanagas prisipažino: į Dakarą dar kartą važiuos su viena sąlyga (64)

Rodos, Saudo Arabijos dykumose dar nespėjo dulkės nusėsti, o lietuviai jau grįžta atgal į namus....

Elektrėnų sav. sprogus dujų balionui visiškai sugriuvo pastatas: įvykio metu name buvo mažametis vaikas sužaloti du vyrai (52)

Policijos departamentas informavo, kad Elektrėnų sav. , Daugirdiškių k., Monio g., name, įvyko...

Andrius Šedžius nepasiduoda: iš naujo kursto savo ir Monikos skyrybų bylą (1)

Kai jau atrodė , kad verslininko Andriaus Šedžiaus ir dainininkės Monikos Šedžiuvienės...

Kinijoje mirtinas virusas nusinešė 2 žmonių gyvybes: mokslininkai sako, kad užsikrėtusiųjų gali būti ir daugiau JAV imasi saugumo priemonių

Užsikrėtusiųjų paslaptingu virusu, kuris yra giminingas potencialiai mirtinam SARS virusui ir...

Gavusi produktus į namus, moteris kai ką pastebėjo: tai pasityčiojimas (714)

„Nesu iš tų, kurie po kiekvienos paslaugų teikėjų ar institucijų šunybės ilgai ieško...

Naminiai šokoladiniai saldainiai – gamyba ilgai neužtruks ir jau galėsite neštis į svečius (6)

Konditerijos meistras Ali Gadžijevas kviečia patiems pasigaminti naminius saldainius . Gamyba...

„Grigeo“ savininkas Pangonis: nuo įspūdingų pareigų iki dukart mestų įtarimų (303)

Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad įmonė „ Grigeo Klaipėda“ į Kuršių marias galimai...