13
Kitas

Toliau

1. Jungfrau maratonas

Vieta: Interlakenas, Šveicarija

Šio nemažai pastangų reikalaujančio maratono trasa eina viena gražiausių pasaulyje kalnų grandinių. Tik pirmi 10 km eina lyguma palei žavų Brienco ežerą Interlakene. Jokios treniruotės nepadės pasirengti pakilimams, artėjant prie Eigerio, Moncho ir Jungfrau kalnų. Finišo linija viršukalnėje – nepakartojamo grožio, 2 100 m virš jūros lygio aukštyje atsiveria nuostabūs, nepamirštami vaizdai.

2. Du Medoc maratonas

Vieta: Pojakas, Prancūzija

Registruokitės, s'il vous plait! Maratono dalyvių laukia ne tik prancūziškas vynas 20-yje pagalbos stotelių, bet ir įspūdingas bėgimas per vynuogynus su 8 500 naujų sugėrovų (vilkinčių linksmus kostiumus). Maratono pradžioje jus linksmins akrobatai, na o paskutinius 4 km galėsite mėgautis austrėmis, sūriu ir ledais. Kad ir kaip neįprastai skambėtų, nepamirškite – visgi tai maratonas, privalote bent kažkurią jo dalį bėgti.

3. Tarptautinis Patagonijos maratonas

Vieta: Torres del Paine nacionalinis parkas, Čilė

Šis tarptautinis maratonas rengiamas dar tik trečius metus, bet jau yra labai reikšmingas. Ekologiškas maratonas suartins jus su gamta, kai prabėgsite pro spindinčius ežerus krioklius uolų viršūnėse nuostabiame gamtovaizdyje. Piniginių prizų laimėtojams nėra, tačiau kiekvieno iš 1 000 bėgikų, baigusių kalnuotą trasą Torres dėl Paine nacionaliniame parke, garbei pasodinamas medis. Tai „Corre y Reforesta“ programos dalis.

4. BMW Berlyno maratonas

Vieta: Berlynas, Vokietija

Norite nepamirštamų įspūdžių? Dalyvaukite viename iš greičiausių pasaulio maratonų (kartu su 40 000 bendraminčių). Maratonas toks greitas, kad pernai metų laimėtojas Wilsonas Kipsangas iš Kenijos pasiekė naują pasaulio rekordą – atbėgo per 2 val. 3 min. 23 s. Lygūs keliai, staigūs posūkiai, devinto dešimtmečio grupių muzika neleis lėtinti tempo ir skatins siekti asmeninių rekordų.

5. Lisabonos rokenrolo maratonas

Vieta: Lisabona, Portugalija

Rokenrolo maratonas vyks Europos pakrantės mieste. Grojant 30-iai muzikos grupių, dalyviai pradės bėgimą kurortiniame Kaškaišo mieste, bėgs palei Tagus upės krantus, galiausiai pasieks Lisabonos centrą, kuris džiugina senų bažnyčių architektūra, Sao Jorge pilimi ir ilgiausiu Europoje Vasco de Gamos tiltu.

6. 3 šalių maratonas „Sparkasse“ (Sparkasse Marathon der 3 Länder)

Vieta: Lindau sala, Vokietija

Norite prabėgti ne vienoje, bet iš karto trijose šalyse? Galite dalyvauti maratone, kurį pradėsite Vokietijoje, persikelsite į Austriją, trumpam užsuksite į Šveicariją ir grįšite į Austriją. Daugiau nei pusė lygios trasos eina palei Badeno ežerą, tačiau bus ir akmeningų kelių, žvyruotų takų ir jaukių takelių miškingose vietovėse.

7. TCS Amsterdamo maratonas

Vieta: Amsterdamas, Nyderlandai

Šiaurės Venecija turi ką pasiūlyti kiekvienam – pradedant gėlynais ir malūnais, baigiant liberaliu miestu. Kasmetinio maratono 16 000 dalyvių tenka prabėgti tiek miesto, tiek kaimo vietovėmis. Startuojama ir finišuojama 1928 m. Olimpiniame stadione, bėgsite palei Amstelio upę, Amsterdamo parku „Vondelpark“, prabėgsite pro muziejų „Rijksmuseum“, kuriame eksponuojami Rembrandto, Van Gogho ir daugelio kitų garsių dailininkų kūriniai.

8. Tarptautinis Niagaros krioklių maratonas

Vieta: Bufalas, Niujorko valstija, JAV / Ontarijas, Kanada

Pasirūpinkite reikiamais dokumentais, jei norite dalyvauti šiame dviejose šalyse vyksiančiame maratone. Maratonas prasideda Amerikoje, baigiasi Kanadoje. Po trumpo stabtelėjimo Bufalo mieste, 1 500 bėgikų prabėgs per Tarptautinį taikos tiltą, paskui 29 kilometrus bėgs Niagaros alėja Ontarijuje, galiausiai pasieks kvapą gniaužiančius Niagaros krioklius.

9. SSE Airtricity Dublino maratonas

Vieta: Dublinas, Airija

35-as kasmetinis maratonas vyksta Airijoje per vadinamąją banko nedarbo dieną spalį. Jis prasideda savaitgalį nemokamais pusryčiais, airiška muzika ir šokiais dieną prieš didįjį bėgimą. Pasinaudokite proga nemokamai išgerti Guinneso alaus kartu su 13 000 dalyvių ir prabėgti gražiais Dublino parkais ir rajonais. Vienas dalykas nesikeičia bėgant – palaikančių vietos gyventojų minios.

10. TCS Niujorko maratonas

Vieta: Niujorkas, Niujorko valstija, JAV

Nepraleiskite progos sudalyvauti didžiausiame, populiariausiame pasaulio maratone, kurio trasos ilgis – 42 kilometrai. Finišuosite skambant garsiajai Sinatros dainai „New York, New York“ Centriniame parke ir kartu su 50 000 dalyvių (taip pat ir 2014 m. Bostono maratono čempionu Mebu Keflezighi) bėgsite per penkis šurmuliuojančius Niujorko rajonus.
13
Kitas

Toliau