Braškinis tortas "Vasara"
Reikės:
Gatavo biskvito (apie 500 g)
Grietinėlės 35%- 0,4 ltr
Cukraus-100-150 g
Braškių apie 0,5 kg
Migdolo drožlių
Juodos arbatos
Eiga:
Užplikyti arbatžoles. Vandens -1/4 puodelio. Gerai pasaldinti.
Biskvitą (pirkau lietuvišką) perpjauti į 2 dalis. Apatinę dalį sulaistyti saldžia arbata.
Grietinėlę su cukrumi suplakti iki standumo. Sutepti sluoksnį biskvito. Ant viršaus sudėlioti braškes. Didesnes perpjauti į 4 dalis, mažesnes - pusiau.
Ant viršaus užtepti plaktą grietinėlę. Uždėti 2-ą sluoksnį biskvito. Viršų ir šonus sutepti plakta grietinėle. Ant viršaus sudėlioti braškes. Šonus apibarstyti migdolų drožlėmis. Padėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Geriau suvalgyti tą pačią dieną. Bet skanus ir kitą dieną :) Tirpsta burnoje.
Skanaus!
Sugaišite tik 30 min.
Jūratė R.
********************
Įdomusis rabarbarų pyragas
3 kiaušinių
1 stiklinės miltų
1 nepilnos stiklinės cukraus
2 a.š kepimo miltelių
1 a. šaukštelio vanilinio cukraus 400 g. rabarbarų
Smulkintų migdolų
100ml grietinės(30%)
Kiaušinius išplakite su cukrumi, grietinę po to palaipsniui suberkite persijotus miltus, vanilinį cukrų, sudėkite kepimo miltelius smulkintus migdolus. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite sviestu.
Supilkite visą paryoštą masę, ant viršaus dėkite supjaustytus rabarbarus.
Dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180°C temperatūroje ir kepkite apie 30 min.
Arūnė
*********************
Gaivios cukinijų-agurkų salotos
Labai,labai gaivios,lengvos ir skanios.
1 nedidelė cukinija
1 agurkas
1 didelis mėlynasis svogūnas
žiupsnelis juodujų pipirų,arba citrinpipirių
šviežių krapų
marinatui,
2 nubraukti šaukštai cukraus
1a.š druskos
65 ml karšto vandens
45 ml obuolių acto
1 v.š alyvuogių aliejaus
Daržoves supjaustyti plonais griežinėliais.Vandeny ištirpinti druską ir cukrų,supilti actą,aliejų,sudėti pipirus ir išmaišyti.Gautą marinatą užpilti ant daržovių ir palikti 30-40 min pasimarinuoti.Skanaus.
..........................................
Cukinijų-morkų blyneliai su sūriu
1cukinija
2-3 morkos
250gr fermentinio sūrio
2 kiaušiniai
7 šaukštai miltų
3skiltelės česnako
pagal skonį druskos,pipirų,smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka ir nuspausti sultis.Sutarkuoti sūrį ir dėti į cukiniją,įmušti kiaušinius,sudėti tarkuotas morkas,miltus ir prieskonius,viską gerai išmaišyti ir kepti įkaitintoje keptuvėje kol gražiai pagels,valgyti su grietine.
...............................
Morkų-agurkų salotos
1 agurkas
3 morkos
1 vištos krūtinėlė
1 v. š. cukraus
2 v. š. sojos padažo
2 v. š. sezamų aliejaus
2 v. š. balto vyno acto
1 v. š. sezamo sėklų
Vištos krūtinėlę smulkiai supjaustyti ir iškepti keptuvėje.
Agurką ir morkas sutarkuoti plonais šiaudeliais. Sezamo sėklas truputį pakepinti sausoje keptuvėje.
Sumaišyti sojos padažą, actą, cukrų, sezamų aliejų ir sezamo sėklas. Užpilti ant morkų, agurkų ir vištienos, gerai išmaišyti. Skanaus!Labai gaivios salotos....
..................
Mini pavlovos
Nuostabus vasaros desertas,galima daryti su įvairiom uogom..
4 kiaušinių baltymai
200gr cukraus
350gr plakamosios grietinėlės
2-3 šaukštai cukraus pudros
mėgstamų uogų
kiaušinių baltymus plakti kol suputos,nesustojant po šaukšta pilti cukrų ir plakti iki standžių putų.Paruoštą masę sudėti į konditerinį maišelį,ir kepimo skardoje išspausti norimo dydžio apskritimus.Kepti 120c apie 1,5-2h kol morengas visiškai išdžius.
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standumo,galima įdėti vanilės.
Ant atvėsusių morengų dėti po šaukštą plaktos grietinėlės ir papuošti mėgstamom uogom...skanaus...
TORTAS 'MARGARITA'
Paruošimui Jums reikės:
5 kiaušinių tryniai
125 g miltų
200 g cukraus
75 g krakmolo
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
5 valg. šaukštas karšto vandens
Gaminimas:
Į kiaušinių trynių bei karšto vandens plakinį suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir maišykite, kol ištirps. Paskui suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei krakmolu, įmaišykite standžiai suplaktus baltymus. Gautą tešlą tolygiai paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje formoje. Kepkite apie 20-30 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai pusiau,i tris dalis,ir pertepti paruoštu kremu.
Kremui reikia:
didelio indelio grietinėlės 450 g. , 36 proc.
braškių ( tik šviežių ), pagal poreikį, maždaug puse kg,
cukraus ir citrinos rūgštelės, pagal savo skonį
Želatinos 1 didelis šaukštas
Sutriname trečdalį dalį braškių į piure. Želatiną išbrinkiname, ištirpiname. Biskvitą padaliname į 3 dalis.
Išplakame puse grietinėlės su cukrumi, į ją sudedame braškių piure ir supilame ištirpintą želatiną ( viską darome greitai ).
Dedame į formą biskvitą, ant jo supilame grietinėlės - braškių masę.
Uždedame kitą biskvitą.
Vėl išplakame likusią grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštele, ją sudedame ant biskvito.
Braškes supjaustome gabaliukais, kokiais jūs norite, ir jas susmaigstome į grietinėlę.
Dedame trečią biskvitą, truputi paspaudžiame. Aptepame torto šonus ir viršų plakta grietinėle ir papuošiam šokoladu ir braškėm. Tai labai gaivus ir skanus tortas.
Pyragas su rabarbarais ir morengu
170 g minkšto sviesto
125 g cukraus
2 tryniai
375 g miltų
3 a.š. vanilinio cukraus
Morengui:
2 baltymai
150 g cukraus
truputis citrinos rūgšties
3-4 rabarbarų stiebai
3-4 šaukštai cukraus
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, išsukti, suberti vanilinį cukrų ir miltus. Užminkyti minkštą tešlą. Tešlą plonai iškloti kepimo formoje .
Rabarbarus nulupti ir supjaustyti kubeliais, apipilti cukrumi, išmaišyti, palikti pusvalandžiui.
Ant tešlos sudėti rabarbarus
Jolanta.M
************************
Brokolių ir vištienos troškinys su daržovių salotomis (2 porcijoms)
Troškiniui:
1 vidutinis brokolis
500 g vištienos (tinka su kaulai, ir jei norisi liesiau - krūtinėlė 400g)
nemaltų aštriųjų ir kvapiųjų pipirų, lauro lapelio mėsai virti
sauja makaronų
druskos pagal skonį
Salotoms:
ridikėliai
švieži agurkai
svogūnų laiškai
švieži krapai
rukola ir kiti švieži žalumynai kuriuos turite.
salotų prieskonia
graikiškas jogurtas
Išverdame mėsą su žiupsneliu druskos pagal skonį ir prieskoniais - pipirais, lauro lapeliu. Aš naudojau vištienos krūtinės kaulą su visa mėsa, kurią vėliau nuimu nuo kaulų. Kitame puode verdame makaronus su žiupsneliu druskos, baigiant virti makaronus į puodą su makaronais dedame nuplautą ir vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytą brokolį ir dar paverdame 2 min. iki kol brokolis suminkštės. Nupilame skysčio perteklių, dedame supjaustytą ar nuo kaulų nuimtą virtą mėsą ir paverdame kartu.
Tuo pačiu ruošiame salotas. Supjaustome žalumynus norimo dydžio kubeliais, beriame mėgstamus salotų prieskoniu ir dedame graikiško jogurto. Viską išmaišome.
Į lėkštę dedame troškinį, šalia rukolos ir kitų žalėsių bei mūsų pasiruoštų salotų.
Laura M.
**************
BRAŠKIŲ IR BANANŲ DESERTAS
Ingredientai:
4 bananų
200 g lieso natūralaus jogurto
2 šaukštų želatinos
didelės saujos braškių
2 šaukštų cukraus
Gaminimas:
Želatiną išbrinkinti pusėje stiklinės vandens, ištirpinti mikrobangų krosnelėje. Bananus ir jogurtą sudėti į smulkintuvą ir gerai sutrinti. Supilti daugiau kaip pusę paruoštos želatinos, gerai sumaišyti. Braškes taip pat sutrinti su kartu su cukrumi ir likusia želatina.
Į desertinius indus supilstyti bananų-jogurto kremą, dėti 20-30 min. į šaldytuvą, kad apstingtų. Tada ant viršaus supilti braškių tyrę, statyti į šaldytuvą. Papuošti braškėmis. Skanaus!
AGURKŲ SALOTOS SU JOGURTU
Ingredientai:
2 didelių agurkų
200 g. lieso natūralaus jogurto
1 šaukšto citrinos sulčių
smulkintų krapų, petražolių, mėtų
pipirų, druskos, cukraus - pagal skonį
Agurkus supjaustyti griežinėliais, pabarstyti druska, sudėti į kiaurasamtį ir leisti nuvarvėti susidariusioms sultimis. Į didesnį dubenį suberti agurkus, smulkintus žalumynus, pagardinti cukrumi, apšlakstyti citrinos sultimis, sumaišyti kartu su jogurtu. Skanaus!Evelina M.