Apsijuosę virėjų prijuostėmis, pasipuošę šefų kepuraitėmis, lydimi šypsenų ir plojimų, muzikantai perėjo parodų sales ir savo pasirodymą užbaigė Virtuvės studijoje, kur estafetę perdavė profesionaliems virtuvės šefams.

Virtuvės studijoje šiandien savo meistriškumą demonstruoja ypatingi svečiai: iš picų tėvynės Neapolio atvykęs garsus picų meistras Pietro Esposito bei kulinarinių TV laidų vedėja, receptų knygų ir populiaraus kulinarinio tinklaraščio autorė bei žurnalistė Beata Nicholson.
Gausiam būriui smalsuolių, susirinkusių pažiūrėti kaip Pietro Esposito gamins picą, meistras sakė, kad tikros autentiškos picos „Margarita“ čia pagaminti, deja, negalės. Pica „Margarita“ turi saugomos kilmės nuorodą, todėl jos negalima gaminti bet kaip, jai būtinai reikalinga krosnis su malkomis, o mugės Virtuvės studijoje tokios krosnies nėra.
Tad Pietro Esposito gamino tiesiog tikrą itališką metrinę picą. Tokia pica gali siekti net du metrus, jai pagaminti, anot picų meistro, nieko daug nereikia: vandens, miltų, mielių, druskos, pomidorų, baziliko, sūrio „Mozzarella“. Kečupas tikroms itališkoms picoms nenaudojamas, dedama šviežių pomidorų tyrė arba tiesiog švieži pomidorai. Pietro Esposito mugėje kepamai picai dar naudojo raudonėlį, česnaką, ančiuvius.

Pietro Esposito atkreipė dėmesį, kad gaminant picą labai svarbu gerai iškočioti ir išminkyti tešlą.

O rytoj, šeštadienį Virtuvės studijoje vyks kulinarinės šeimų dvikovos tema „Mūsų firminė šeimyninė pica“. Jas vertins Pietro Esposito. Sekmadienį susirungs maisto tinklaraštininkai, improvizuosiantys rudens ir Italijos tema.

Įdomu bus ne tik Virtuvės studijoje, bet ir dalyvių stenduose. Čia galima bus rasti tai, ko dar nėra prekybos centruose: neragautus vynus, kavą, rečiausius maisto produktus, prieskonius ir delikatesus. Ir, be abejonės, viską, ko reikia stalo serviravimui, virtuvei ir gražiems namams – įrankius, reikmenis, indus, puošmenas, interjero detales ir net floristinę virtuvę su floristiniu tortu, kvepiančiais augalais, staliuku dviems.

Šiais metais mugė BAF vyksta kartu su namų apyvokos reikmenų ir interjero paroda „Jūsų namai“. Kaip teigia mugės BAF projekto vadovė Lilijana Dirsienė, parodas vienija bendra koncepcija ir moto – „Virtuvė kaip šeimos susitikimų ir bendravimo vieta“, todėl jose viskas suksis apie namų virtuvę.

„Parodų metu vyksiantys renginiai bei degustacijos bus skirti tobulėti, išplėsti turimas žinias apie maisto gaminimą, atrasti improvizacijos virtuvėje džiaugsmą ir turiningai praleisti laisvalaikį visai šeimai: ne tik suaugusiems, bet ir mažiesiems kulinarams. Lankytojams kartu su kino teatru „Pasaka“ parengėme net kulinarinio kino programą“, – sako L. Dirsienė.

Parodose įsikurs per 100 dalyvių iš keleto Europos šalių. Lankytojų lauks įspūdinga Italijos verslininkų ekspozicija – net aštuonios kompanijos pristatys itališkus produktus: vynus, sūrius, alyvuoges, aliejus, pagardus bei kitus skanėstus ir Lietuvoje ieškos partnerių.

Savo šalių produktus pristatys ir naujos Graikijos, Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos kompanijos. Parodoje taip pat bus atstovaujami Prancūzijos, Norvegijos, Islandijos gamintojai.

Lankytojus pradžiugins ir floristų specialiai kurtos dekoracijos virtuvės ir stalo tema: “Pusryčiai dviems”, “Floristinis tortas”, “Kvepiantis objektas” iš džiovintų augalų, vaistažolių, džiovintų vaisių.

Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF bei paroda „Jūsų namai“ veiks spalio 18-20 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ 1-oje ir 2-oje salėse.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją