Tešlai reikės:
1 ½ stiklinės miltų,
1 stiklinės cukraus,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
50 g sviesto,
1 kiaušinio,
100 ml pieno,
2 obuolių.
Sviestą ištirpinkite. Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Supilkite sviestą, kiaušinį, pieną ir gerai išmaišykite. Galiausiai sudėkite skiltelėmis pjaustytus obuolius. Gerai išmaišykite ir tešlą sukrėskite į riebalais išteptą skardą.
Papuošimui:
1/2 stiklinės rudojo cukraus,
2 šaukštai cinamono,
6 šaukštai tirpinto sviesto,
1 stiklinė susmulkintų graikinių riešutų.
Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną. Pabarstykite virš tešlos. Pašlakstykite sviestu ir pabarstykite riešutais. Kepkite 375 laipsnių orkaitėje maždaug 35 minutes (kol prie dantų krapštuko, įkišto į pyragą, nelips tešla). Atvėsinkite.
Skanaus!