Tyrimas parodė, kad paprastai žmonės praleidžia apie dvi valandas per dieną mąstydami apie savo problemas, ar tai būtų finansiniai klausimai, ar sveikata, santykiai su sutuoktiniu, netgi senėjimas (apie pastarąjį punktą daugiausia galvoja gražiosios lyties atstovės). Apskritai žmogus nerimastavimui skiria keturiolika valandų per savaitę.

Nuo nerimo gali padėti nuoširdūs pokalbiai. Paprastas pokalbis gali padėti žmogui kovoti su depresine būsena, tvirtina mokslininkai iš Bristolio universiteto. Specialistai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 470 žmonių, kentėjusių nuo klasikiniais gydymo metodais neišgydomų depresijos formų. Savanoriai buvo padalinti į dvi grupes: pirmajai buvo paskirta kognityvinė-elgesio terapija (kaip pokalbių terapijos tipas), derinama su populiariais antidepresantais. Antroji grupė gavo tik medikamentinį gydymą.

Rezultatai mokslininkus nustebino: po pusmečio grupėje, kuri buvo gydoma pokalbių pagalba, pagerėjimą pastebėjo keturiasdešimt šeši procentai visų apklaustųjų. Tarp medikamentinės grupės tokių buvo tik dvidešimt du procentai. Taigi, pokalbiai du kartus padidina gydymo sėkmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)