Reikės:

140 gramų kvietinių miltų
125 gramų speltos miltų
70 gramų rudojo cukraus
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
80 miilitrų alyvuogių aliejaus
2 kiaušinių
200 gramų stambiai tarkuoto moliūgo
60 mililitrų natūralaus jogurto
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 valgomojo šaukšto romo (nebūtinai)
3 V Š kondensuoto pieno

Gaminimas:

Abiejų rūšių miltus sumaišiau su druska ir kepimo milteliais.
Kitame inde išplakiau kiaušinius su cukrumi, jogurtu ir tarkuota citrinos žievele.
Miltų mišinį subėriau į kiaušinių plakinį.
Gerai išmaišiau, kad neliktų gumulėlių.
Supyliau alyvuogių aliejų.
Sudėjau moliūgo tarkius, apšlakstytus romu.
Išmaišiau.

Kekso formą ištepiau sviestu ir kondensuotu pienu.
Gautą masę supyliau į jau paruoštą skardą.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes.

Kepant kekso viršus gražiai "susproginėjo".
Iškepusį keksą nieko nelaukus reikia išimti iš skardos ir valgyti.

SKANAUS!
P.S. neišsigąskite, iškepusio kekso vidus bus minkštutis, šaukštu kabinamas, o kraštai - standūs.
Jei norisi saldžiau, viršų dar galima aptepti kondensuotu pienu ir apibarstyti šokoladu :)

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!