*********************************************************************
SKAITYTOJŲ RECEPTAI
*********************************************************************

Mėlynių uogienė su persikais ir cinamonu

2 kg mėlynių
1 kg persikų
2 kg cukraus
3 cinamono lazdelės
2 stiklinės vandens

Išvalytas ir perrinktas mėlynes, storokomis skiltelėmis pjaustytus persikus, cukrų, cinamoną ir vandenį supilame į puodą ir užverdame.
Uogienę ant silpnos ugnies vis pamaišant verdame 20 min. Paliekame pastovėti per naktį, tada vėl verdame 20 - 30 min, kol pradeda tirštėti.
Išgriebiame cinamono lazdeles.

Verdančią uogienę supilstome į švarius karštus stiklainiukus ir sandariai uždarome.

Skanaus!
Rūta J.

**********************************************************************

Žalių pomidorų uogienė

Vasaros pabaigoje iš likusių žalių neprisirpusių pomidoriukų galima išsivirt stebuklingo skonio uogienę.

Supjaustom juos nedideliais gabaliukais, užpilam cukrum ir leidžiam šiek tiek pastovėti – aptirpt cukrui. Pradėjus uogienei virti, įdedam smulkiai su odele supjaustytą citriną ir įberiam imbiero miltelių.

1 kilogramui žalių pomidorų – 200–300 g cukraus, 2 citrinos ir arbatinis šaukštelis imbierų. Verdam 30–45 min.

Valentina

**********************************************************************

Aromatinga, tamsi uogienė

2 l mėlynių;
2 l juodųjų serbentų;
1 kg nektarinų;
2,5kg cukraus.

Mėlynes sutriname, iš juodųjų serbentų išspaudžiame sultis, nektarinus nulupame, išimame kaulą ir sutriname arba sumalame. Viską užpilame cukrumi ir verdame apie 15 minučių. Virdama uogienė atrodo gana skysta, bet stovėdama sutirštėja. Ieškant įvairovės, išėjo naujo skonio, puiki uogienė.

Loreta K.

**********************************************************************

Agrastų uogienė su abrikosais ir bazilikais

2 kg agrastų;
1 kg abrikosų;
saujos bazilikų lapelių;
2 kg cukraus.

Nuskabiau argastų kotelius. Nuploviau. Nuplautus abrikosus perpjoviau pusiau. Išėmiau kauliukus. Puseles supjausčiau į 4 dalis.
Taip paruoštas uogas ir vaisius sudėjau į puodą. Užpyliau cukrumi.
Maišydama kaitinau ant nedidelės ugnies. Nuo užvirimo viriau 30 min.
Likus 10 min. iki virimo pabaigos sudėjau plėšytus bazilikų lapelius.
Išvirusią uogienę supilsčiau į iškaitintus stiklainius ir uždariau dangteliais.

Agrastų uogienė su apelsinais ir citrinomis

1 kg agrastų;
4 apelsinų;
1 citrinos;
1,3 kg cukraus.

Agrastams nuskabiau kotelius. Uogas nuploviau. Apelsinus ir citriną nulupiau ir išėmiau sėklas. Vaisius supjausčiau.
Viską sudėjau į puodą. Užpyliau cukrumi ir kaitinau ant vidutinės ugnies maišydama iki virimo.

Užvirus ugnį sumažinau ir pamaišant viriau 30 minučių. Išvirusią uogienę sutryniau maisto smulkintuvu. Supilsčiau į paruoštus stiklainius ir uždariau dangteliais.

Agrastų, raudonųjų serbentų uogienė su anyžiais

1 kg agrastų;
1 kg raudonųjų serbentų;
2 anyžiaus žvaigždučių;
2,5 kg cukraus.

Paruoštas uogas nuploviau. Anyžiaus žvaigždutes sulaužiau. Viską subėriau į puodą. Užpyliau cukrumi.

Ant vidutinės ugnies kaitinau iki užvirimo. Pradėjus virti viriau 30 minučių nuolat maišant, kad neprisviltų. Išvirtą uogienę supilsčiau į švarius, iškaitintus stiklainius ir uždariau dangteliais.

Itališkas gardėsis

1 kg raudonųjų serbentų;
0,5 kg gerai prisirpusių agrastų;
0,5 kg juodųjų serbentų;
0,5 litro svarainių riekelių sirupe (galima naudoti bet kokias mėgstamų vaisių ar uogų cukatas);
1,5 kg cukraus.

Nuplautas ir nuo kotelių nuskabytas uogas subėriau į puodą.
Svarainių riekeles išgriebiau iš sirupo ir sukračiau ant jau puode esančių uogų.

Užpyliau cukrumi ir palaikiau 2 val, kad atsirastų sulčių. Kaitinau ant silpnos ugnies, kol pradėjo virti. Ugnį dar labiau sumažinau ir nuolat maišydama viriau 25 min.

Palikau uogienę puode atvėsti. Supilsčiau į švarius, iškaitintus stiklainius.

Skanaus!

Kristina G.

**********************************************************************

2l raudonųjų serbentų,
2 stiklinės cukraus,
3 šaukštai krakmolo.

Nuplautas uogas užvirti, sudėti cukrų ir dar pavirti 5 minutes. Supilti vandenyje ištirpintą krakmolą ir vėl užvirti, o tada supilstyti, atvėsinti ir valgyti, valgyti... Tikrai skanu!

Renja

**********************************************************************

Gervuogių ir raudonųjų serbentų uogienė su čiobreliais

3 litrai gervuogių;
0,5 litro raudonųjų serbentų;
1 kg cukraus;
sauja čiobrelių;
saujelė mėtos lapelių.

Gervuoges užpilti cukrumi ir palaikyti per naktį. Uogas gerai išmaišyti (pakelti nuo dugno) ir virti ant silpnos ugnies apie pusvalandį, vis nugriebti putas. Tada suberti sumaltus arba su smulkintuvu sutrintus serbentus, sudėti čiobrelius ir virti ant silpnos ugnies dar mažiausiai valandą, kol uogienė sutirštės. Nepamiršti retkarčiais pamaišyti.

Pabaigoje sudėti smulkiai sukapotus mėtos lapelius. Leisti uogienei šiek tiek atvėsti ir supilstyti į iškaitintus stiklainius. Čiobreliai suteikė uogienei nepakartojamą miško kvapą (uogos buvo iš tėvų sodo).

Almina P.

***********************************************************************

Miško uogienė

- vienas litras gervuogių;
- pusė kilogramo cukraus.

Uogas supilame į puodą, užpilame cukrumi ir verdame. Atsiradusias putas nugriebiame. Užvirus uogienei, verdame pusę valandos ir supilstome juos į švarius stiklainius.

Skanaus!

Ingrida V.

***********************************************************************

Braškių uogienė su citrinų sultimis

500 gramų braškių;
500 gramų smulkaus cukraus;
15 mililitrų citrinos sulčių.

Uogas nuplaukite, nuskabykite kotelius ir palikite kiaurasamtyje nuvarvėti. Sudėkite į dubenį ir užpilkite cukrumi. Palikite per naktį, kad išsiskirtų sirupas. Perdėkite uogas su išsiskyrusiu sirupu į puodą, supilkite citrinos sultis, išmaišykite ir užvirkite ant silpnos ugnies.
Kai cukrus ištirps, ugnį šiek tiek padidinkite.

Nugraibykite putas ir maišykite, kad neprisviltų.

Virkite 30-45 min.

Supilstykite į stiklainius ir sandariai užsukite. Skanaus!

Pienių uogienė

200 gramų pienių, žiedų,
1 kilogramas cukraus,
1 citrina.

Prisirinkite pienių žiedų, supilkite į litrą verdančio vandens, pavirkite 15 min., nukoškite, į skystimą supilkite cukrų ir dar virkite apie valandą. Po to išspauskite citriną. Skystimą supilkite į indą ir atšaldykite. Skanaus!

Paulina V.

*********************************************************************

Rabarbarų ir bananų uogienė

0,5 kg rabarbarų
1-2 stiklinė cukraus
2-5 bananai

Rabarbarus nulupti, supjaustyti kubeliais, užpilti cukrumi ir virti kol išsileis. Kai rabarbarai jau gerokai patižę, įmaišyti smulkiai supjaustytus bananus, pavirti 5-7 min.

nepersistengti su cukrumi, nes bananai priduoda saldumo. jei dėsite mažiau cukraus uogienė gausis gaivesnė, rūgštesnė.

Dalia

********************************************************************

Apelsinais kvepianti agrastų uogienė

7 kg agrastų
5 apelsinai dideli,
4 kg cukraus.

Agrastus nuvalyti ir švariai nuplauti. Švariai nuplautus apelsinus perpjauti ir išimti sėklas. Uogas sumalti mėsmale kartu su apelsinais (apelsinai su visom žievelėm). Į sumaltas uogas pilame cukrų ir verdame. Aš nuo užvirimo viriau apie 40 min. Labai skani uogienė, kvepianti apelsinais...

Jolanta

********************************************************************

Obuolienė žiemai

Reikia:

2 kg lietuviškų obuolių
0,5 kg uogienių cukraus( tinka ir paprastas)
1 citrinos

Daryti:

Supjaustyti citrinos žievelę mažais gabaliukais. Puode virti supjaustytus obuolius su cukumi. Citriną suberti į puodą. Išmaišyti ir supilti į stiklainius.

Skanaus!
Gerda

********************************************************************

Spanguolių uogienė su konjaku

1 kg spanguolių, 400 ml vandens, 1 cinamono lazdelė, 800 g uogienių cukraus, 100 ml konjako.

Uogas nuplauname. Į puodą su vandeniu suberiame uogas, cinamono lazdelę ir uogienių cukrų. Verdame 5 min., nugriebiame putas.

Supilame konjaką,gerai išmaišome. Išpilstome į švarius stiklainius. Uždarome.

Tinka prie žvėrienos, vištienos ir jautienos kepsnių. Skanaus:)

Rima

*******************************************************************

Juodųjų serbentų uogienė

1 kg uogų
1 kg cukraus
(uogų ir cukraus santykis 1:1)

Uogas perrinkti ir sutrinti, sudėti cukrų ir išmaišyti. Palikti šaldytuve per naktį, kad ištirptų cukrus.

Išpilstyti į iškaitintus stiklainius.

Sandra

*****************************************************************

Gervuogių uogienė su braškėmis ir citrinos žievelėmis

Reikės:

1 litro gervuogių
700 g braškių
2 stiklinės vandens
1.3 kg cukraus
2 citrinų nutarkuotos žievelės.

Paruošimas:

Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Į jį suberkite perrinktas ir nuplautas uogas. Virkite, kol gervuogės ims blizgėti. Tuomet sudėkite citrinų žieveles ir pavirkite 1 min. Karštą uogienę supilkite į iškaitintus stiklainius ir uždarykite:)

Eglė

****************************************************************

Vyšnių ir uobolių uogienė su migdolais

Reikės:

500 g vyšnių
500 g obuolių
50 g migdolų
sirupui: 2 citrinų sultys
700g cukraus

Paruošimas:

Vyšnias nuplaukite, nusausinkite, ir išrinkite kauliukus. Suberkite į emaliuotą indą, kiekvieną sluoksnį barstykite cukrumi ir parai palikite. Kitą dieną obuolius nuplaukite, nulupkite, sutarkuokite, sumaišykite su vyšniomis ir citrinų sultimis, užvirkite ir kaitinkite ant stiprios ugnies 4 minutes. Migdolus paskrudinkite, sukapokite ir suberkite į uogienę. Uogienė krėskite į stiklainius ir uždarykite.

Agnė

***************************************************************

Agrastienė su riešutais

Reikės:

1 kg mažų agrastų
100 g graikinių riešutų branduolių
sirupui: 1kg cukraus
1 - 1,5 stiklinės vandens

Paruošimas:

Agrastus nulupkite, subadykite mediniu pagaliuku. Iš vandens ir sukraus išvirkite surupą, dar karštu užpilkite uogas. Užvirkite, kaitinkite 20 minučių, paskui nakčiai arba 12 valandų palikite. Kitą rytą uogienę vėl užvirkite, riešutus nuplikykite verdančiu vandeniu ir sukapokite. Gabaliukus berkite į agrastienę ir virkite 20 min. Dar karštą uogienę dėkite į paruoštus stiklainius ir uždarykite

Mindaugas

***************************************************************

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)