Per gyvenimą kiekvienam iš mūsų užauga apie 8 metrus plaukų, bet kadangi kiekvienas plaukas kada nors iškrenta, jokie plaukai niekada nebūna ilgesni nei maždaug metras.

Galvos plaukai gerai saugo nuo šalčio, o karštu oru gerai atspindi šilumą. Smulkiai garbanoti plaukai yra efektyviausi, nes daugiau erdvės tarp plaukų paviršiaus ir galvos odos ir oras gali laisvai cirkuliuoti.

Ne mažiau įdomūs pastebėjimai apie plaukų energetines galias, kuriais dalijasi bioenergetikai, įvairių tikėjimų, religijų atstovai. Savaime suprantama, kad tokius teiginius sunku patikrinti, bet tai, kad žmonės tuo tiki jau daug amžių, verta pasigilinti.

Ne vienas esame girdėję istoriją apie Biblijos herojų Samsoną, kurio plaukai nuo senų senovės tapatinami su stebuklingomis galiomis. Stipruolis vyras akimirksniu tapo bejėgiu po to, kai jo mylimoji Delila slapčia nukirpo jam plaukus. Nežinia, ar tai buvo tik simbolinė istorija, ar plaukai iš tiesų turi tokią milžinišką įtaką.

Plaukų galiomis domisi ir mokslininkai.

Vietnamo karo metu atlikus tyrimus, Amerikos vyriausybė atrado itin stiprų plaukų ir intuicijos tarpusavio ryšį. Amerikos indėnais savo kariuomenės pajėgas papildžiusi JAV pastebėjo, jog šie turėjo nepalyginamai stipresnius priešų sekimo įgūdžius ir intuiciją. Tai rodo, kad plaukai yra tarsi mūsų antenos, gaudančios išorinę informaciją ir taip sukeldamos atitinkamą organizmo reakciją.

Plaukai turi savo aurą ir yra labai glaudžiai susiję su joje esančia energetika. Semyon Davidovitch Kirlian yra sukūręs auros fotografijų kolekciją, kuri 1939 m. tapo ne tik sensacija, bet ir tikra inovacija medicinos srityje. Šios fotografijos įrodo, jog plaukai turi savo aurą, kurioje cirkuliuoja tik tam objektui būdinga energija. Ne paslaptis, kad energetines auras simbolizuojančias aureoles matome ir bažnyčiose, cerkvėse esančiuose paveiksluose, virš visų šventųjų bei angelų galvų.

Kokias dar energetines galias slepia plaukai, paklausėme astrologės Lolitos Žukienės.

Lolita Žukienė

– Kokią energiją ir galias turi plaukai?

– Žmogus – unikali ne tik fizinė bet ir energetinė visuma. Esu įsitikinusi, kad plaukų paskirtis yra ne tik grožis. Tam tikra prasme plaukai žmogui – panašiai, kaip katinui – ūsai, yra savotiškos antenos, kuriomis galime intuityviai gauti informaciją iš aplinkos, ją tarsi savaime nuskaityti. Tai naudinga kiekvienam mūsų, norintiems giliau suvokti pasaulį, ir žinojimą gauti remiantis ne tik logika. Yra profesijų, kur intuicija tiesiog būtina. Žinoma, plaukai nėra vienintelis būdas nuskaityti informaciją, galime tai daryti visu savo lauku, vis tik plaukai – viena iš stipriausių žmogui suteiktų tam priemonių. Tradiciškai yra manoma, kad stipria intuicija ypač pasižymi moterys, ne veltui daugelyje tautų jos augindavosi ilgus plaukus, kurie trumpai nukerpami ar net nuskutami būdavo tik kaip didelė bausmė. Vaikystėje labai gailėjau nuskriausto katinėlio, kuriam teko patirti vaikų žiaurumą ir kvailumą – jie patrumpino jo ūsus – katinėlis po to prastai orientavosi erdvėje.

Gyvenime mes labiausiai galime pasitikėti savo pačių patirtimi. Kažkada per daug pasitrumpinusi plaukus, to poveikį pati greitai pajutau. Tuo metu susilpnėjo intuicija, saviti sugebėjimai, duotybės. Konsultuojant žmones, kad visu energetiniu lauku giliau pajausčiau, kuo tiksliau nuskaityčiau informaciją, galėčiau maksimaliai žmogui padėti, reikėjo nepalyginamai daugiau pastangų. Todėl esu įsitikinusi, kad plaukai sustiprina žmogaus intuiciją, gilias įžvalgas, jo talentą. Turėdama tokią asmeninę patirtį, dabar puikiai žinau, koks plaukų ilgis man būtinas, ir todėl trumpiau jų niekada nebekerpu.

– Ar astrologai turi kokių rekomendacijų dėl plaukų ilgio, jų kirpimo tiek vyrams, tiek moterims?

– Plaukai nebūtinai turi „šluoti žemę“, tačiau jei norime jais naudotis kaip tomis savotiškomis antenomis, nesirinkime labai trumpos šukuosenos. Būdama astrologe, giliai studijavau ne tik psichologines, bet ir žmogaus bioenergetinio lauko savybes, jo intuicijos, įžvalgų pasireiškimus, įvairias informacijos nuskaitymo galimybes. Todėl linkėdama didesnės sėkmės, siūlyčiau, kad ir vyrai drąsiau augintų ilgesnius ne tik plaukus, bet ir barzdą bei ūsus, kas suteiktų jiems galimybę daugiau pajausti, stiprinti savo tame skaičiuje, ir psichologines įžvalgas, lavinti intuiciją, semtis išminties ne vien remiantis loginiu mąstymu. Taip jie galėtų priimti įžvalgesnius sprendimus.

O moterims, kurioms intuicija tiesiog yra savastis, norint ja kuo geriau naudotis, ilgosios plaukų dalies ilgis turėtų būti bent iki menčių, dar geriau – iki pat širdies krūtinėje – tai stiprintų energetinį ryšį su širdies centru. Plaukai turėtų kristi laisvai, nebūti dirbtinai ištempti, ar stipriai laku supurkšti, patys laisvai banguoti.

Man pačiai, pavyzdžiui, stipriausia intuicija juntama, kai ilgiausia jų dalis siekia širdies energetinį centrą, jie gali būti kiek pakarpyti, kad būtų kiek įvairesnio ilgio ir labai lengvai kristų, patys banguotųsi. Pastebėkite ir jūs, koks ilgis jums gilesniam pajautimui yra optimaliausias, kokia šukuosena sėkmingiausia.

– Ar plaukai kaupia neigiamą energiją?

– Visa informacija ir mūsų patirtys plaukuose kaupiasi. Kada juos reikėtų pakirpti? Kai tos mūsų antenos užsiteršia sunkia informacija, skaudžiais patyrimais. Patyrusios skausmingą išsiskyrimą ar sunkią ligą, moterys nori tos skaudžios informacijos kuo greičiau atsikratyti. Tokiais atvejais intuityviai skuba pas kirpėją pasikirpti plaukų ar juos perdažyti kita spalva. Sumąsčiusios kardinaliai keisti gyvenimą, moterys pirmiausia keičia savo šukuoseną.

– O kaip dėl plaukų dažymo?

– Plaukų perdažymas gali pakeisti mūsų likimą. Jei esate laimingos, nekeisite jų spalvos. Bet, jei patyrėte skaudžių patyrimų, tą skausmo laikotarpį, atsispindintį jūsų plaukuose reikėtų nukirpti. Jei labai nesisekė, po tokio pakirpimo paauginkite ilgesnius plaukus, kaip apsaugą, būsimos sėkmės simbolį. Galite, pavyzdžiui, juos kiek pašviesinti, tuo įnešti į savo gyvenimą daugiau šviesos. Pastebėkite pačios, kokia plaukų spalva, koks ilgis jums sėkmingiausias, ir į tą patirtį atsižvelkite.

– Turbūt visi mūsų plaukai pasižymi tokiomis pačiomis savybėmis?

– Norėčiau paminėti atskirai antakių plaukelius. Jie pasižymi ypač stipriomis apsaugos savybėmis. Todėl nepadarykite jų kaip siūlų. Ir kas dar būtų blogiau, nenuskuskite visai dėl trumpalaikės mados. Nupiešti vietoj tikrųjų nepasižymės tokiomis apsaugos savybėmis.

– Kaip tuomet prižiūrėti plaukus?

– Palaikykite juos sveikus, palepinkite aliejais ir nenaudokite ypač agresyvios chemijos. Be reikalo neskubėkite jų, kaip savo sėkmės ir laimės simbolio, per daug nutrumpinti, per dažnai kirpti.

Plaukų galiukų, jei jau jie labai suskilinėjo, nutriušo, pakirpimui labai svarbios Mėnulio fazės: norint kad plaukai greičiau augtų, jų ilgesnių, pakirpkite per jaunatį, kai Mėnulis auga. Jei norite tankesnių – pakirpti reikėtų kai Mėnulis pilnėja. O siekiant užmiršti skausmingą praeitį – pasikirpti galiukus, kai Mėnulis dyla, kad ir jūs tą praeitį nudildintumėte. Svarbu ir kokiame tuo metu Mėnulis vieši ženkle – tai derinti reikia ir su individualiais jūsų asmeniniais rodikliais, iš kurių galima numatyti, kada būtent jums palankiau plaukus pakirpti. Pagal jūsų rodiklius netgi galima patarti sėkmingą jums plaukų atspalvį.

– Ar jūs pati turite kokių ritualų su plaukais?

– Žinoma, turiu, bet tegul tai bus maža mano paslaptis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)