16
Kitas

1. Žmona – žmona

Moteris kūrėja, kuri gali griauti

Vedų astropsichologė atkreipia dėmesį į moters suvokimą, esantį mūsų sąmonėje ir visatoje.

„Devyndarbė ir visagalė moteris – taip save vertiname, taip save įsivaizduojame. Juk visata ir gamta yra moteriškos giminės. Visi žmonės yra priklausomi nuo gamtos, gero oro, saulės. Tokią galią šeimoje turi ir moteris. Kaip ir gamta, ji yra kūrėja. Tačiau kaip gamta turi griaunamąją galią, taip ir moteris. Kai moteris turi labai daug norų – tuomet ji ima griauti“, – sako astropsichologė.

Ji atkreipia dėmesį į Vedose aprašomus penkis žmonos vaidmenis, kuriuos tam tikrais gyvenimo momentais pasirenkame ir atliekame. Jei kuris nors vienas vaidmuo yra ignoruojamas, ima griūti santuoka. Visus vaidmenis galima protingomis proporcijomis įkomponuoti į savo šeimą.

Pasak E. Giedrienės, astrologiškai vyras yra Saulė. Ji klausia: kai šviečia saulė, ar yra danguje kitų planetų? Tik kai keičiasi paros ritmas (šeimoje tai būtų pasikeitimas vyro ir žmonos vaidmenims), tada kartais galima išvysti šalia Saulės ir Mėnulį. Saulė nepriima konkurencijos.

„Moteris yra Mėnulis. Aplink ją pilna žvaigždžių, visokių planetų. Taip ir moters gyvenime pilna žmonių – vaikų, bendradarbių, kaimynų, giminaičių. Ji visuomet apsupta kitų žmonių. Be to, Mėnulis keičiasi keturis kartus per mėnesį, moteris taip pat turi savo kaitą, nulemtą menstruacinio ciklo“, – palygina Vedų astropsichologė.

Ji mano, jog šių dienų moteris labai dažnai nori būti Saule, ima konkuruoti su vyru.

„Vyrui reikia rūpintis moterimi. Jei moteris lenda į jo poziciją, ji atima iš jo vyriškumą. Visi šiais laikais esame ne savo vietose, todėl tiek daug pastaruoju metu turime savo lytinėje tapatybėje pasiklydusių asmenų. Moteriai nereikia konkuruoti su vyru. Iš pradžių gali būti sunku palikti Saulės poziciją, tapti nuolankia moterimi. Tačiau pokyčiai tarpusavio santykiuose, jūsų asmeninis pokytis ir geresnė psichologinė būsena bus geriausias įrodymas, kad esate Mėnulis, žmona, moteris“, – sako E. Giedrienė ir pataria nors kartais, kokia bebūtumėte Saule, pamėginti užsitraukti ant savęs kokį debesėlį ir pro jį pažiūrėti į save ir kitus.

Padės sąmoningumas

„Mes nuolat kritikuojame kitus, bet jei 41 dieną kontrolę perkelsite į save – imsite keistis. Mąstykite apie savo mintis, sakinius, kuriuos planuojate pasakyti. Moterys mėgsta sakyti, kad dėl skyrybų visuomet kalti du žmonės – vyras ir anyta, bet jau tikrai ne ji. Bet jei rimtai, tai niekada šeimos negalima sugriauti iš išorės, ji griūna iš vidaus. Kuo sąmoningesnė moteris, tuo dažniau gyvenimo nutikimus – situacijas ji vertina kaip pamokas“, – sako astropsichologė.

Anot jos, mūsų laimė glūdi mumyse, tereikia tapti sąmoningesnėms, o sąmoningumas didės, jei savęs nealinsime pertekliniais norais.

„Svarbiausia – viduje tapti moterimi, mokėti mylėti. Gal praeituose gyvenimuose mes buvome vyrais, o gal moterimis, kurioms pritrūko sąmoningumo suvokti visas duotas pamokas. Todėl vis gimstame moterimis, kad išmoktume būti moterimis, geromis žmonomis“, –
sako E. Giedrienė.

Penki žmonos vaidmenys


16
Kitas

1. Žmona – žmona