Jie gavosi neįtikėtinai skanūs ir kvapnūs. Sultinys prie jų nėra būtinas, nes jie puikiai tinka ir tiesiog kaip skanus mėsiškas patiekalas. Bet su sultiniu gaunasi puiki sriuba!

Reikės:
4 vištų blauzdelių,
1 svogūno sultiniui,
1 svogūno kukuliams,
1 morkos,
2 česnako skiltelių,
1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių,
2 šaukštų kokoso pieno,
1 šaukšto raudonosios kario pastos
1 šaukštelio rudojo cukraus,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,5 šaukštelio džiovintų kalendrų,
žiupsnelio smulkintų šviežių petražolių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 l vandens.

Gaminimas. Nuo blauzdelių nulupkite odą, atskirkite mėsą nuo kaulų. Kaulus, nuskustus bet nepjaustytus svogūną ir morką sudėkite į puodą ir užpilkite litru šalto vandens. Užvirinkite ir virkite valandą. Išvirtą sultinį nukoškite į kitą puodą, pasūdykite. Morką atidėkite.

Likusią nuo blauzdelių mėsą sumalkite.

Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Jame apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Sudėkite kario pastą ir dar šiek tiek pakepinkite. Gautą masę sudėkite į indą su malta vištiena. Ten pat supilkite citrinos sultis, kokoso pieną. Įberkite cukrų, džiovintas kalendras, druską ir šviežiai maltus pipirus. Viską gerai išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite likusius du šaukštus aliejaus. Iš maltos vištienos formuokite mažus kukulius ir apkepinkite juos iš visų pusių. Į keptuvę įpilkite 100 ml vandens, uždenkite ją dangčiu ir troškinkite kukulius kelias minutes.

Į dubėnėlį įpilkite sultinio, įdėkite kelis kukulius, taip pat šiaudeliais pjaustytą virtą morką iš sultinio. Apibarstykite kapotomis petražolėmis ir užpilkite šaukštu kokoso pieno.

Skanaus!