Jei vadovausitės šiomis profesionalių virtuvės meistrų gudrybėmis, idealiai paruošite bet kokį patiekalą, turtingą savo skoniu, maloniu aromatu. Tikra nuodėmė nepasinaudoti šiais puikiais kulinariniais patarimais!

1. Norėdami, kad mėsos kepsnys būtų minkštas ir švelniai apskrudęs, būtina patrinti jį soda ir įdėti į šaldytuvą porai valandų. Nepamirškite prieš kepant mėsą gerai nuplauti.

Kepant mėsą, įdėkite citrinos žievelės. Tuomet pajusite tikrą kepsnio aromatą.

2. Norite iškepti skaniausius blynus?! Padarius tešlą jums reikia leisti jai valandėlę pastovėti ir tik tada kepti blynus.

3. Žuvis netrupės, jeigu ją ištrinsite druska 15 minučių iki kepimo.

4. Neišmeskite prie keptuvės prikepusių maisto gabalėlių! Tai stebuklingas ingredientas, kuriame slypi pagrindinis skonis ir kvapas.

Tiesiog įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens, sultinio ar padažo, švelniai atmirkykite ir sudėkite į pagrindinį patiekalą.

5. Koldūnai niekada nesuirs, jei tešlos kraštelius patepsi kiaušinio tryniais!

6. Skaniausias būdas paruošti žiedinį kopūstą - tai troškinti jį piene. Šį patiekalą nuo pirmo kąsnio įsimylės netgi tie, kurie negali pakęsti šios daržovės!

7. Kepant morkas įpilkite kelis šaukštus obuolių sulčių. Nustebsite - tai padės daržovėms įgauti neįtikėtino kvapo ir sultingo skonio!
Žiediniai kopūstai

8. Jei norite, kad kepamas produktas pasidengtų traškia auksine plutele, pabarstykite žiupsneliu cukraus arba cukraus pudros. Dėl druskos ir pipirų, kitų prieskonių, cukraus nesijaus. Bet ši gudrybė padės išgauti fantastišką patiekalo skonį!

9. Purią ir šviežią duoną supjaustyti bus daug lengviau, jei naudosite įkaitintą peilį.

10. Bet kokia grūdų košė bus daug skanesnė, jei prieš verdant kruopas į vandenį įpilsite nedidelį kiekį augalinio aliejaus.