Jei vadovausitės šiomis profesionalių virtuvės meistrų gudrybėmis, idealiai paruošite bet kokį patiekalą, turtingą savo skoniu, maloniu aromatu. Tikra nuodėmė nepasinaudoti šiais puikiais kulinariniais patarimais!
1. Norėdami, kad mėsos kepsnys būtų minkštas ir švelniai apskrudęs, būtina patrinti jį soda ir įdėti į šaldytuvą porai valandų. Nepamirškite prieš kepant mėsą gerai nuplauti.
Kepant mėsą, įdėkite citrinos žievelės. Tuomet pajusite tikrą kepsnio aromatą.
3. Žuvis netrupės, jeigu ją ištrinsite druska 15 minučių iki kepimo.
4. Neišmeskite prie keptuvės prikepusių maisto gabalėlių! Tai stebuklingas ingredientas, kuriame slypi pagrindinis skonis ir kvapas.
5. Koldūnai niekada nesuirs, jei tešlos kraštelius patepsi kiaušinio tryniais!
6. Skaniausias būdas paruošti žiedinį kopūstą - tai troškinti jį piene. Šį patiekalą nuo pirmo kąsnio įsimylės netgi tie, kurie negali pakęsti šios daržovės!
8. Jei norite, kad kepamas produktas pasidengtų traškia auksine plutele, pabarstykite žiupsneliu cukraus arba cukraus pudros. Dėl druskos ir pipirų, kitų prieskonių, cukraus nesijaus. Bet ši gudrybė padės išgauti fantastišką patiekalo skonį!
9. Purią ir šviežią duoną supjaustyti bus daug lengviau, jei naudosite įkaitintą peilį.